Chebuțiu se simte discriminat. Chiar și de judecători!

Construit cu multă vreme în urmă, prin parcul industrial al orașului oricum suflă vântul, însă o bună parte din suprafața sa a fost blocată până nu demult de celebrul om de afaceri Adrian Chebuțiu, prin firma Next City, pe care o controlează.

Pentru că nu și-a respectat contractul și nu a demarat marea investiție de milioane de euro pentru crearea a mii de locuri de muncă, aleșii locali au decis să suspende contractul cu Next City prin care firma a primit în concesiune o suprafață importantă din parcul industrial. Prin urmare, reprezentanții firmei s-au trezit că ar avea nevoie, totuși, de suprafața respectivă și au făcut o plângere împotriva deciziei cu caracter de lege locală, luată în plen. Asta, deși există inclusiv o decizie a Tribunalului Caraș-Severin care indică acest lucru.

 „Dânșii au apreciat că era mai bine să păstreze terenul, nu am înțeles pentru ce, și Consiliul Local, bineînțeles, a procedat la respingerea hotărârii venite din partea lor”, a spus Mihai Stepanescu în urma ședinței de consiliu local care a avut loc în această săptămână.

Suprafața vizată, pe care ar fi trebuit să fie ridicate hale în care să se desfășoare activități de producție, are peste 50.000 de mp.

Inclusiv instanța a decis că omul de afaceri trebuie să plece de pe teren. Potrivit expunerii de motive, în care este redată o parte din sentința Tribunalului Caraș-Severin, societății comerciale Next City i se solicită radierea dreptului de concesiune, întocmirea actului de reziliere al contractului de concesiune, aducerea terenului la starea inițială, achitarea redevenței, dar și plata majorărilor.

 

Comments

 1. printre rinduri says:

  Deoarece nu am inteles nimic citind acest articol am incercat sa citesc printre rinduri si am aflat ca:
  1. Primarul Mihai Stepanescu are intotdeauana dreptate, orice zice, orice face. Instanta are intotdeauna dreptate, daca si cind zice primarul. Exista personaje exclusiv negative, zice primarul, iar Chebutiu e chiar intruchiparea acestui personaj.(Parerea voastra)
  2. Daca firma Next City nu a fost inca executata pe subiect inseamna ca inca nu exista o solutie definitiva. Deci s-ar putea ca nici primarul si nici instanta de care zice primarul sa nu aiba intotdeauna dreptate. (Parerea mea)
  3. Ca principiu pina la comunicarea unei solutii definitive oricare dintre parti poate avea dreptate. Adica ori Primaria ori firma. Ori Stepanescu ori Chebutiu, ca sa personalizam in mod egal, desi nicicare dintre ei nu sunt parti in dosar. Deci, pina la solutia definitiva a unei instante, fata de care sa nu mai existe cale de atac, punctul 1 nu ar trebui sa reprezinte mesajul pe care il transmiteti printre rinduri. Decit daca sinteti voi o instanta si nu am aflat. Atunci puteti s-o faceti explicit, s-o priceapa si cei care nu citesc printre rinduri. (Parerea mea)
  4. “decizie cu caracter de lege locala” e un termen pe care nu l-am regasit in literatura de specialitate. De acord ca vorbind la o sueta, Consiliul Local e un fel de legislativ local iar hotaririle sau deciziile sale sint un fel de legi. Dar hai sa nu vorbim de legi locale, judetene sau regionale pana cind nu rezolvam cu autonomia si sa raminem la terminologia consacrata. Plus ca si deciziile cu caracter de lege locala pot fi atacate, nu-i asa? Deci se poate ca la punctul 1 sa adaugam ca si Consiliul Local ar putea sa nu aiba intotdeauna dreptate, desi primarul zice ca da. (Parerea mea)
  5. Dincolo de cei 50.000 mp pe care doua parti inca se mai judeca pe nu stim exact ce subiect (declaratia domnului primar fiind orice altceva decat una lamuritoare) nu am inteles de ce bate oricum vintul in parcul industrial construit cu multa vreme in urma. Ca in fotografie se vad mai multe parcele neocupate, ca sa nu spun toate. Pe acelea cine le-a blocat? Ar trebui intrebat domnul primar (Parerea mea)
  6. Dreptul de a te simti discriminat e prevazut de vreo lege? Daca e, asta e! Iar daca nu, inseamna ca e ilegal si ar trebui sa faceti o plingere. Sau s-o faca primarul cf. punctul 1. (Parerea voastra)

 2. rony says:

  E un mare păcat ca ziarele din cs sunt finanțate tot de primarii și oameni politici. Și atuci normal ca trebuie scris frumos de Sterpelescu, Vela, Mocioalca păcat sa din acest sistem faceți parte și voi presa și știți bine asta

 3. Un Resitean says:

  Doamne ce bine zice autorul ,,Printre Rinduri”-stimate domn.doamna lasa-mi te rog date de contact..ceva..sa-ti dau o lada bere/un buchet.Motivul:inca mai exista oameni destepti in Resita, apolitici, care nu pupa dosul la toti puscariabilii. Va felicit!

 4. Nicio zi fara Chebutiu !!! says:

  De ce nu vreti sa intelegeti odata si pentru todeauna ca ce scrie cap patrat in pamflet reprezinta adevarul absolut? N-ati inteles ca Adrian Chebutiu e vinovat pentru tot ce-i rau in judetul Caras-Severin si cu asta basta? Daca nu scrie asa, autorul articolului se linge pe bot de informatii /pe surse/ din dosarele de urmarire penala de la tovarasii procurori. Pana la alte ordine, ramane portavocea procurorilor ca sa puna presiune pe judecatorii carora le pleaca diareea pe picior de frica.
  Cat despre articolele de bine pentru Stepanescu, Vela si alti trogloditi, trebuie sa le suportati, altfel nu se mai publica reclamele si anunturile primariilor pe expressdecacat.ro.
  In legatura cu dobitocenia in forma continuata a autorului, nu va preocupati, nu e vina lui…

  In rest, nicio zi fara Chebutiu !!!