Eșecul de la Kilometrul 7 salvează Aquacaraș!

După lungi dezbateri și discuții pe tema operatorului de apă-canal, care riscă să piardă proiectul de 127 de milioane de euro, administrația locală a decis să fie garant pentru Aquacaraș cu o suprafață de teren de la ieșirea din oraș.

Tunurile în urma cărora municipiul a fost grav prejudiciat sunt din nou în atenția aleșilor locali. Consilierii se pregătesc să supună dezbaterii, dar și să aprobe o lege locală prin care să garanteze că societatea de apă-canal va plăti datoria către statul român. Suma, care depășește un milion de euro, reprezintă corecții financiare rezultate în urma neregulilor depistate pentru ISPA, program european care a vizat municipiul reședință de județ. Societatea de apă-canal deține banii respectivi, dar pentru o eșalonare a sumei are nevoie de un garant. După analize și refuzuri, administrația locală a decis, totuși, să ia măsuri în acest sens.

celtic transilvania 1000x100px

„Până la finele săptămânii vom vedea cum putem ajuta societatea să treacă peste problema asta, dar firma să aibă în vedere că în oraș se lucrează prost. Proiectul nu este al primăriei, este al societății Aquacaraș, care este un operator județean cu sediul în Reșița. Este o societate care ar trebui să monitorizeze lucrările și contractele cu firmele care nu își fac datoria, sparg și nu refac (…) Garantăm cu terenul de la kilometrul 7,5. Aș fi vrut să garantez cu o mare investiție, Kilometrul 7”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în urma ședinței de Consiliu Local care a avut loc în această săptămână.

Comments

  1. mihaela says:

    nu inteleg cum, au putut sustine examenul de licenta la Calan deoarece,singura scoala sanitara acreditata in caras-severin, este cea de la resita.cum a fost posibil asa ceva?

  2. Terovan says:

    Cum puteti sa credeti ca mai pacaleste pe cineva ,cu viroagele de la km 7?Era sa- i cu CET-ul pt. plata gazului, dar repectivii au stiut imediat ca este o teapa!Depinde cine evalueaza viroaga,Timofte nu mai e,Nedelea a fost promovat pt. ca a castigat un proces cu primaria(primar),numai daca vine cineva de la Timisoara sau de aiurea, cunoscator de …primar!

  3. Podsekalnikov says:

    Mda, Resita asteapta o mare investitie de 25 de ani. Si la datele actuale o v-a mai astepta multa vreme. De ce? Se cheama incompetenta manageriala a tuturor primarilor/prefectilor/etc de dupa revolutie incoace. Nepasare + incompetenta + mita = Resita astazi.