EXCLUSIV. Vicepreședintele Iova l-a turnat pe vicepreședintele Ghiorghioni!

La Tribunalul Caraș-Severin ar fi trebuit să se consume astăzi un nou termen în dosarul de corupție care îl privește pe vicele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, termen la care ar fi trebuit audiați, în calitate de martori, celălalt vice al administrației județene, Ilie Iova, consilierul județean Daniel Surdu și Marius Andrițoi, directorul Direcției de Patrimoniu. Cauza va fi însă amânată, la solicitarea avocatului lui Ghiorghioni!

 

Ghiorghioni riscă ani grei de pușcărie nu numai din cauza faptelor de corupție de care îl acuză procurorii, ci și ca urmare a atitudinii sale procesuale, de nerecunoaștere a faptelor, în ciuda faptului că a fost prins în flagrant și că împotriva sa sunt o mulțime de mărturii. Ghiorghioni a fost denunțat de Valentin Armașu, patronul firmei Camand, denunțul scris fiind însoțit și de o înregistrare audio realizată chiar de acesta.

„Din înregistrarea proprie realizată de Valentin Armașu a unor conversații avute cu inculpatul Ghiorghioni reiese că în cadrul discuțiilor abordate de cei doi, în biroul de lucru al lui Ghiorghioni, Armașu i-a cerut acestuia să-l sprijine pentru obținerea de către firma sa a unui contract de pază în valoare de cinci miliarde, la care inculpatul a răspuns afirmativ, dându-i de înțeles că-l va sprijini. Totodată, reiese faptul că Armașu i-a pus la dispoziție lui Ghiorghioni suma de «95», aceasta reprezentând, conform denunțului, suma de 95.000 de lei”, a reținut procurorul DNA în rechizitoriu.

Ghiorghioni este îngropat pur și simplu și de declarațiile celorlalți trei martori din dosar, care ar fi trebuit audiați la termenul de astăzi. „Această  convorbire purtată în mediu ambiental cu ocazia remiterii de către Armașu către inculpatul Ghiorghioni a fost confirmată atât de conținutul înregistrării efectuate, cât și de declarația martorului Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean, audiat în cauză, potrivit căruia martorul Armașu i s-a destăinuit că îi este foarte greu să-i remită cei 10 la sută din valoarea fiecărui contract încheiat. Aceste aspecte au fost confirmate și de martorul Marius Andrițoi, audiat în cauză”, se mai precizează în același rechizitoriu.

Al treilea martor în dosar nu le-a vorbit anchetatorilor despre bani, ci despre teama lui Ghiorghioni de a nu fi prins în flagrant. Acesta i-a cerut lui Daniel Surdu să o contacteze pe Adina Armașu, soția lui Valentin Armașu, și să-i transmită faptul că e urmărită de DNA, să aibă mare atenție și să dea dovadă de discreție în activitatea infracțională pe care o desfășurau împreună. Cei trei martori vor detalia aceste aspecte în fața instanței la termenul următor stabilit de Tribunalul Caraș-Severin. „Am formulat o cerere de amânare pentru termenul de astăzi, deoarece mă aflu la Curtea de Apel”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

Comments

  1. Adam says:

    Ce ticalos! Sa mai vada lumina cand il scot eu din puscarie.El si altii ar trebui inchisi pe viata, dar de la inceput averile confiscate.

  2. Tatabunu says:

    Foarte bine va sade la puscarie mai spagarilor. Ma bucur ca a venit vremea sa dati socoteala pentru toate nelegiuirile pe care le-ati facut. Va doresc din suflet La multi ani !

  3. tartorele says:

    Roseti si cu Ghiorghioni merita sa fie in puscarie, nu de alta dar am vazut niste poze cu ei in spatele gratiilor si arata asa bine, sunt fotogenici in lumina aceea. Spagarilor si puscariasilor sper sa va gasiti ade arata dragoste la racoare.