ABERANT. Criminalii din Ticvani trag de timp! „Întârzierea e rău intenționată!”

Episodul șocant de la începutul acestui an, în care un bărbat a fost lăsat fără suflare după ce a fost lovit cu agresivitate în mijlocul străzii, nu este nici până la această oră soluționat.

 Incidentul a avut loc în seara zilei de 22 februarie, dar nici până la această dată n-a început procesul celor doi inculpați din acest dosar, Gheorghe Cocora și Giuca Ionuț, care sunt acuzați de omor. Amânările infinite legate de stabilirea avocatului în cazul unuia dintre inculpați au iritat astăzi până și judecătorul de drepturi și libertăți. Asta, întrucât până în momentul de față au avut loc nici mai mult, nici mai puțin de șase înfățișări în fața magistraților, iar multe dintre acestea au avut drept cauză stabilirea unui avocat.

crima1 crima3

Astăzi, judecătorul a pus piciorul în prag și a lansat avertizări la adresa inculpaților, precizându-le că de prea multă vreme se tot cer amânări, acestea putând fi interpretate cu mare ușurință ca fiind rea credință. Magistratul a mai adăugat că poate concluziona faptul că Giuca și Cocora se feresc de o judecată corectă, așa cum prevede legea. Tocmai din aceste motive, instanța a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 8 octombrie și a subliniat faptul că nu mai tolerează nicio amânare. În caz contrar, va trece la aplicarea unor amenzi drastice.

crima5 crima4

Și familia victimei, Ionel Berlogea, a fost prezentă în sală, dar mama acestuia a precizat că s-a săturat de modul în care cei doi inculpați încearcă să scape de proces. „Tot amânări, să se facă odată dreptate! Acești oameni trebuie să plătească”, a declarat Milica Berlogea pentru www.expressdebanat.ro. Femeia spune că, acum, că și-a pierdut fiul, nu mai are nimic de pierdut și că va lupta să se facă dreptate.

Dezamăgiți de subterfugiile taberei adverse, oamenii au plecat acasă și se vor reîntoarce la Tribunalul Caraș-Severin pe data de 8 octombrie. Până atunci, cele două persoane acuzate de omor se află în arest preventiv, la Penitenciarul Timișoara.

Comments

  1. Adam says:

    Cam indulgent judecatorul. O fi mituit?