S-au cheltuit miliarde pentru prinderea șpăgarilor de la „Eftimie Murgu”! Vezi aici căror profesori le sunt imputați banii!

Monitorizarea pe o perioadă de mai bine de un an a activității infracționale din universitatea reșițeană a presupus cheltuieli uriașe pe care le-a făcut Direcția Generală Anticorupție. Acum, procurorii cer înapoi banii cheltuiți.

Infiltrarea între studenți a unui agent despre care nimeni nu a mirosit nimic pentru o perioadă atât de lungă de timp a generat cheltuieli importante. Totodată s-au dat sume de bani și alte atenții, în special parfumuri de firmă. S-au cheltuit resurse importante pentru înregistrarea în mediu ambiental a persoanelor vizate și multe alte activități care au dus în final la descoperirea unui adevărat focar infracțional. Au fost descoperite atât de multe fapte de corupție încât procurorii au disjuns cauza în mai multe dosare. În primul dintre ele au fost deja trimiși în judecată fostul decan al Facultății de Științe Sociale, Florin Franț, profesorii Irina Oriol, Mihai Vișan și Ruxana Ghiță și studentul Alexe Ilici.

Toți cinci vor fi condamnați aproape sigur și asta pentru că au ales să recunoască faptele. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, cu sau fără executare, cel mai probabil fără, aceștia vor fi obligați în mod cert și la achitarea unor cheltuieli judiciare. Procurorul de caz a stabilit deja cuantumul, unul uriaș. „Conform prevederilor art.274 alin.1 din Codul de procedură penală, solicităm obligarea inculpaților, în mod egal, la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 100.000 lei”, a precizat procurorul DNA în rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată cei patru profesori corupți și studentul care a promovat examene pe șpagă.

Comments

  1. Adam says:

    Nici o problema, s-o achite din spaga primita ani la rand.

  2. vaporeanu says:

    Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com