„Managerul se bucură încă de prezumția de nevinovăție!”

Avocatul managerului de la Postliceala „Carol Davila” nu se arată încrezător în afirmațiile Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și spune că așteaptă ca dosarul să ajungă pe masa judecătorilor.

Eleonora Gavrilesc este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, de instigare la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Procurorii au făcut publice faptele de care o acuză pe femeie în cursul serii de ieri, iar astăzi, avocatul Cosmin Bolosin, însoțit de clienta sa (FOTO), s-au deplasat la Parchet pentru a analiza dosarul și pentru a vedea cu exactitate faptele care se rețin în sarcina managerului de la „Carol Davila”.

CITEȘTE ȘI: Abuz în serviciu pentru managerul „dictator” al Postlicealei „Carol Davila”. Express de Banat a avut dreptate!

„Cu privire la comunicatul de presă la Parchetului, pot spune că acesta este punctul dumnealor de vedere, dosarul aflându-se deocamdată în faza de urmărire penală. Este adevărat că s-a luat măsura controlului judiciar pentru două persoane, dar pe lângă faptul că managerul se bucură încă de prezumția de nevinovăție trebuie avut în vedere și persoana dumneaei, în sensul că are o vârstă respectabilă și nu a mai avut niciodată de a face cu ilicitul penal. Cu siguranță a făcut și multe lucruri bune. Spre nefericirea multora dintre noi, lucrurile bune de obicei nu sunt văzute de nimeni. Eu cred că clienta mea își va dovedi pe deplin nevinovăția în fața instanței de judecată. Nu înseamnă că dacă este acuzată de niște fapte cu iz penal i se poate pune eticheta unui om deja vinovat și implicit condamnat. I s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, trei infracțiuni care vor trebui și susținute de probe în instanță și aștept cu mare interes ca dosarul să ajungă pe masa unui magistrat care să judece pe fond dosarul și care să aprecieze dacă dumneaei este vinovată sau nu, eu crezând în continuare în nevinovăția acesteia. Mai precizez faptul că măsura controlului judiciar a fost luată doar pentru 60 de zile și ea are voie să meargă la punctul de lucru din Deva al școlii postliceale, a declarat avocatul pentru Express de Banat.

VEZI ȘI: UPDATE. Managerul Postlicealei „Carol Davila” amenință cu judecata! „Numai o minte bolnavă poate scrie așa ceva!”

Bolosin a făcut și câteva precizări la dreptul la replică transmis de Eleonora Gavrilesc în luna septembrie redacției. „Referitor la dreptul la replică pe care aceasta vi l-a dat, era și normal ca dumneaei să își apere onoarea și instituția pe care o conduce și, mai mult decât atât, la acea vreme, dumneaei avea calitatea de martor. Ar fi de dorit să nu se mai pună verdicte de nimeni până când o instanță care se presupune că este imparțială va stabili un adevăr, chiar dacă acesta este doar un adevăr juridic, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul managerului postlicealei.

EXCLUSIV. Corupție în Postliceala Sanitară „Carol Davila” din Caransebeş! Zeci de absolvenți audiați de procurori!

Precizăm că împotriva Eleonorei Gavrilesc s-a luat măsura controlului judiciar. Aceeași măsură s-a instituit și împotriva juristului Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Păleanu.

Despre cei doi procurorii spun că în urma demersurilor efectuate la nivelul unor instituţii centrale şi a unei formaţiuni politice, în perioada februarie-iunie 2015, s-a obţinut aviz favorabil, de la instituţia abilitată, pentru a se desfăşura examenul de certificare a competenţelor profesionale ale absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Caransebeş în judeţul Hunedoara, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan.

În dosar mai sunt vizate alte 9 persoane, fiind vorba despre șase suspecți și trei inculpați.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, Hunedoara şi al SRI.

Comments

  1. Mari says:

    Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email:marianapoe91@yahoo.ro