„Îngerul” bătrânilor a plecat în cer!

Stiri Timisoara si Resita banner cu energie geotermala

 

Preotul Nicolae Rădulescu a pus bazele unui Rai pe pământ în comuna Glimboca. Bunătatea și dăruirea sunt cuvintele care îi descriu cel mai bine activitatea din locul binecuvântat, care atrage credincioșii precum un magnet al energiilor pozitive.  

Vestea că Nicolae Rădulescu s-a stins din viață în timpul nopții trecute a fost fulgerătoare și a îndurerat întreaga comunitate creștină din Banat, dar nu numai. N-a fost un simplu paroh. Înainte de toate, a fost un Om. Un Om, care și-a dedicat viața bătrânilor aflați în nevoie și cărora le-a oferit toată bunătatea cu care a fost înzestrat, izvorâtă dintr-o sursă inepuizabilă de empatie. Preotul a pus bazele unui complex serviciu social, extins în prezent în toată Valea Bistrei, dar și unei casei de bătrâni, care va dăinui peste ani doar prin grija sa.

Situată pe malul stâng al Bistrei, la 14 km faţă de Caransebeş, actuala Casă de Bătrâni „Sfânta Treime” Glimboca s-a construit pe locul bisericii Satului Bătrân. Lucrările au început în octombrie 1999, la inițiativa și sub coordonarea lui Nicolae Rădulescu, bucurându-se de binecuvântarea I.P.S. Laurenţiu Streza, la acea vreme Episcopul Caransebeşului. De altfel, acesta a și pus piatra de temelie a bisericii în luna iunie a aceluiași an. Lucrările s-au executat între anii 2000-2007, an în care a avut loc și așteptata și binevenita inaugurare ce a consfințit rodul unei lucrări deloc restrânse. Finanţarea unui astfel de proiect social de anvergură a fost susţinută de Crucea Roşie San Marino. Preşedintele Asociației din Republica San Marino, Raimondo Fattori, și membrii acestei organizații și-au arătat din plin disponibilitatea de colaborare și susținere concretă a realizării așezământului social.

Fără subvenții de la stat

Stiri Timisoara promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Este de menționat faptul că întreg complexul social nu primește subvenții de la stat sau alte ajutoare bănești pentru întreținerea de zi cu zi a bătrânilor și că se autogospodărește. De altfel, personalul de aici își desfășoară activitatea având contract de voluntariat. Capacitatea este de 80 de locuri, zeci de bătrâni fiind găzduiți la Glimboca. Criteriile selecției au fost în funcție de nevoile fiecăruia. 70 la sută dintre subiecți sunt cazuri sociale.

Activitatea socială și filantropică s-a extins în toată Valea Bistrei, la 100 de familii, dar și dincolo de ea, la case de copii din județul Caraș-Severin, care primesc ajutoare constant prin grija Crucii Roșii din Republica San Marino. Așezământul a atras în voluntariat și diverse personalități din domeniul medical, social, dar și cultural.

Întreaga minune a fost posibilă prin grija preotului Nicolae Rădulescu. În ciuda minusurilor care există în sistemul social din România, acesta a reușit prin eforturi proprii să pună bazele unui sistem complex la Glimboca, al cărui model s-a extins în toată Valea Bistrei și, cu ușurință, ar putea fi extins chiar mai departe de atât.

Parohul a ocupat funcția de protopop de Caransebeș, dar a slujit și comunitatea din Glimboca. Ultimii ani din viață i-a dedicat în exclusivitate bătrânilor, pentru care a fost un real sprijin. Toți îi vor simți lipsa … Proiectul său însă va merge mai departe!

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/