Ce sumă fabuloasă oferă sârbii companiei Mechel pentru combinatul din Valea Bistrei?

explo 1000x200

Negocierile dintre ruși și sârbi pentru combinatul românesc de la Oțelu Roșu sunt în plină desfășurare. Deja a fost plătită o primă tranșă de bani, dar până când contractul de vânzare nu este întocmit autoritățile locale se feresc să se aventureze în declarații.

Combinatul de la Oțelu Roșu va purta nume sârbesc. Rușii de la Mechel poartă discuții pentru vânzarea fabricii unei companii din Serbia, care deține și Combinatul Siderurgic din Smederevo.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, ieri s-a semnat un precontract între cele două părți. „Am avut o convorbire telefonică cu reprezentanții companiei sârbești, însă până nu vin la Oțelu Roșu, pentru a se concretiza toate aceste discuții telefonice, nu vreau să mă bazez pe vorbe. Acum au promis că săptămâna viitoare vor fi pe Valea Bistrei pentru a evalua fabrica și a discuta oportunitatea de a redeschide combinatul până la sfârșitul anului”, a declarat Luca Mălăiescu.

tmc 640

Investitorii au depus o ofertă de 23 de milioane de euro pentru combinat plus Laminorul de la Câmpia Turzii pe care vor să-l aducă la Oțelu Roșu. „Prima tranșă, de 3,5 milioane de euro, a fost achitată de oamenii de afaceri, iar diferența de bani până la 20 de milioane de euro va fi plătită eșalonat până la sfârșitul anului viitor“, ne-a mai precizat Luca Mălăiescu, edilul orașului de pe Bistra.

Dacă se va concretiza această investiție, într-o lună de la cumpărarea materiei prime combinatul siderurgic va putea produce din nou la Oțelu Roșu, întrucât în prezent este în conservare.