Ministrul Sănătății, luat la întrebări de Dumitru Rujan

dumitru rujan pupitru
untitled design set 970x90 px

Dumitru Rujan îi prezintă lui Rafila starea pacienților din Caransebeș: oameni care stau pe liste de așteptare jumătate de an pentru o operație la șold!

Deputatul Rujan l-a interpelat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la situația Spitalului municipal din Caransebeș și necesitatea unei finanțări suplimentare pentru intervențiile chirurgicale. Reprezentantul cărășenilor în Parlament i-a transmis că deși spitalul transmite constant cereri de majorare a finanțărilor acestea nu sunt auzite la București.

„Medicii specialiști de la Spitalul municipal din Caransebeș, județul Caraș-Severin, reușesc să realizeze intervenții chirurgicale de mare complexitate, motiv pentru care încrederea cetățenilor a crescut puternic în această unitate sanitară. Pe cale de consecință, numărul de persoane care apelează la serviciile unității medicale sunt în creștere, dintre acestea remarcându-se solicitările numeroase pentru montarea protezelor de șold, existând deja liste de așteptare pentru pacienți. Deși reprezentanții unității sanitare înaintează permanent solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru majorarea finanțărilor în cadrul Programului național de endoprotezare, sumele primite determină pacienții să aștepte și mai mult de jumătate de an pentru intervenția chirurgicală necesară”, a expus deputatul PNL.

Dumitru Rujan l-a întrebat pe ministru care este valoarea totală a sumelor alocate Programului național de endoprotezate pentru 2024, cât primește Caraș-Severinul și în special Spitalul municipal Caransebeș. Deputatul a continuat seria de întrebări cerând explicații despre posibilitatea suplimentării finanțării programului și măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru alocarea de resurse pentru intervenții chirurgicale pentru care există liste de așteptare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/