EXCLUSIV. Flaviu Cernescu are la picioare cele mai înalte construcții din România! [VIDEO]

Flaviu Cernescu, tânărul cărășean aflat în căutare permanentă de senzații tari, și-a găsit „refugiul” în cele mai înalte construcții din România. Pentru a-și alimenta setea de experiențe unice, Flaviu cucerește turnurile industriale.

Cărășeanul Flaviu Cernescu a mai bifat anul acesta câteva aventuri de neuitat. Tânărul de 34 de ani din Bocșa își încarcă prietenii cu adrenalină prin clipurile postate pe canalul său de Youtube. Așa cum ne-a obișnuit, Flaviu ia în serios expresia „a trăi la înălțime” și o duce într-o dimensiune pe care puțini dintre noi o pot conștientiza.

Flaviu Cernescu

Într-un interviu exclusiv pentru Express de Banat, tânărul vorbește despre cele mai interesante experiențe bifate anul acesta, cum altfel, decât la înălțime. Toate au avut ca destinație coșuri de fum ale CET-urilor din diverse orașe. „Este vorba despre coșuri de fum. Pe mine astea mă atrag în mod special că au înălțimile cele mai mari din țară, sunt cele mai înalte construcții. N-avem nicio clădire de locuințe sau de orice care să concureze chiar și cu un coș de fum de înălțime medie din vremea comunistă. Aici vorbim despre coșuri de fum de aproximativ 150 de metri. Pot fi comparate cu zgârie norii din străinătate”. Prima oprire a fost la Paroșeni, aproape de Petroșani. Flaviu nu a putut rezista turnului înalt de 180 de metri, așa că s-a decis să se lase cucerit.

YouTube video

Următoarea oprire a fost la Oradea, tot la turnul CET-ului. „La Oradea am făcut o treabă mai nouă pentru mine, un slackline pe gura turnului, la 153 de metri. Am făcut pe diametrul gurii de sus un slackline, un highline. A fost pentru mine cel mai înalt highline. Din păcate, destul de scurt, că turnul nu are un diametru prea mare la vârf, dar experiența a fost foarte faină, cu echipament minimal, iar aventura în sine am cuprins-o într-un clip”.

YouTube video

Cel de-al treilea clip, ultimul postat, este filmat la Târgu Jiu, pe un turn de 256 de metri. „Este un turn al CET-ului care trebuia să fie acolo, în zona respectivă. A fost demolat, a fost făcut pe vremea lui Ceaușescu, nu a funcționat niciodată, după Revoluție a căzut proiectul și a rămas turnul acolo, de izbeliște. Am primit de la un prieten niște imagini de pe coronamentul turnului, de sus, și am zis: ăsta e turnul pe care încerc o altă nebunie! Și aia a fost să mă dau cu monociclul pe el”.

YouTube video

Ce sport practică de fapt Flaviu Cernescu

„Sincer, nici eu nu știu. Sunt tot felul de denumiri. Eu fac o formă de mișcare cu experiență liberă, de genul freestyle, pentru că nu caut să mă conformez sau să mă limitez la granițele unui sport anume. Folosesc ingrediente din mai multe sporturi, discipline pe care le-am practicat și care m-au interesat de-a lungul timpului. Combin monociclul cu jonglerie, cu acrobatică și cu noțiuni de echilibristică pe suporturi înguste”.

Socoteala de acasă…

„Vizualizez aproximativ turnul, îmi fac o idee brută de la sol, în funcție de informațiile pe care le am. Pentru că am urcat pe turnuri despre care habar nu am avut. Nu știi exact niciodată ce te așteaptă până nu vezi o filmare aeriană. Dacă văd o filmare, îmi este mai clară imaginea. Dacă n-aș avea o certitudine, nu aș căra după mine 250 de metri monociclul. Văzând filmări în prealabil cu turnul din Târgu Jiu, am presupus că pot să mă dau cu monociclul”.

Cât de mare e riscul

„Întotdeauna există un procent de nesiguranță, cam 1%. O doză mică de nesiguranță există tot timpul și este vorba despre cartea aia pe care o joci. Sunt cazuri în care mă simt mai confortabil cu o anumită manevră pe care o fac și altele în care mă simt mai puțin confortabil și pur și simplu o consider manevră de intensitate, trebuie să dureze puțin. Uneori nici nu respir și sunt situații în care mă mișc ca o pisică. Situația de risc nu e constantă de la baza turnului până la întoarcere. Treci prin momente critice și prin altele mai ușoare. Nu întotdeauna momentele cele mai spectaculoase sunt și cele mai critice.”

Despre „beția de înălțime”

„Sentimentul care te domină acolo sus se numește beția de înălțime. Chiar și la munte există, pe vârfuri, pe creste. Se manifestă la unii oameni ca o tendință necontrolată de a sări pur și simplu. Și au fost cazuri în care unii oameni, fără o dorință sinucigașă, au pierdut temporar controlul conștiinței și a acțiunilor lor și au sărit. Au făcut mișcări care i-au pus în pericol. Asta depinde de la om la om și de cum vrei tu să lucrezi cu psihicul tău. E un echilibru emoțional”.

Până unde?

„Ca în orice, pofta vine mâncând sau motivația ți-o poți păstra la nivel dacă nu te repeți prea mult, dacă nu faci aceeași chestie. Ne plictisim la un moment dat dacă modul în care abordăm lucrurile nu aduce nimic nou. Eu nu vreau să mă duc să urc fiecare turn. Sunt oameni care fac asta prin alte țări ca să adune un număr de turnuri, asta e motivația. Este cineva în Cehia care a urcat 2.500 de coșuri, cu înălțimi diferite, de la 20 de metri în sus. Eu îl admir pentru că e o performanță. Eu nu caut să fac așa ceva. Nu mă interesează atât numărul, cât genul de emoție și ceea ce descopăr acolo. Am tot felul de idei, unele exotice, absurde, neplauzibile… să mă duc să îmi pun un șezlong acolo sus sau să mă duc cu laptopul și să vorbesc cu tine pe Skype de pe un turn. Idei vin!”

Cele trei turnuri (de la Paroșeni, Oradea și Târgu Jiu) nu sunt singurele explorate de Flaviu Cernescu. Tânărul cărășean care trăiește pentru senzațiile extreme promite noi clipuri care să demonstreze că limita este doar un cuvânt, iar frica, doar o senzație.

CITEȘTE ȘI:

Funicularul, promovat la extrem!

VIDEO: Povestea acrobatului bocșean care jonglează cu frica

INEDIT: Promovarea Banatului „atârnă” de o coardă. Vezi cum își bătătoresc cei mai inventivi cărășeni drumul spre Hollywood!

PREMIERĂ: România dusă la extrem în trailerul ,,Transilvania Dragon”!

Dorohoi şi Cernescu opresc demolarea turnurilor gemene din Mociur!

Slackline EXTREM la Reșița, pe turnurile gemene din Mociur – cu Flaviu Cernescu, Balaurul din Transilvania

Frumusețile Banatului, „vândute” în Germania! Imaginile lui Sabin Dorohoi şi aventurile lui Flaviu Cernescu ajung la Deutsche Welle!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/