Frumusețile Banatului, „vândute” în Germania! Imaginile lui Sabin Dorohoi şi aventurile lui Flaviu Cernescu ajung la Deutsche Welle!

po 1000x100px (3)

Scurt metrajul regizat de Sabin Dorohoi, „Light Line”, este cea mai nouă producție a studiourilor Western Transylvania Studios şi a fost realizat pentru postul Deutsche Welle. Acesta este disponibil în două versiuni internaționale, ambele în limba engleză.

Reportajul a fost conceput pentru promovarea turistică a României în general și a Banatului în mod special. „Sportivul de slackline, Flaviu Cernescu, a renunțat la slujba sa ca programator pentru a se avânta pe înălțimi amețitoare și pentru a promova Transilvania”, menționează trustul Deutsche Welle. Acțiunea reportajului se petrece în Parcul Național Domogled – Valea Cernei din județul Caraș – Severin. În urma lansării filmului documentar „Transylvania Dragon” în 2015, acrobatul Flaviu Cernescu a pregătit pentru acest nou proiect o cascadorie unică în lume: traversarea pe coardă a râului Cerna, noaptea și într-un decor de poveste, cu o lumină colorată. Este prima acrobație de acest fel filmată în lume! Un proiect foarte dificil și solicitant pentru întreaga echipă.

După cum se poate vedea și în reportaj, organizatorii au întâmpinat multe dificultăți tehnice și fizice la realizarea acestui film. Nu de puține ori, demersul temerar al echipei lui Flaviu și Sabin s-a dovedit aproape imposibil de realizat. Reportajul vorbește astfel și despre puterea viselor și a voinței umane, dusă dincolo de limitele normale atunci când e vorba de un proiect unicat în lume.

 

Versiunea oficială a reportajului – https://www.youtube.com/watch?v=yTEO7ysE3WY

1000x200 dacus 02

 

Versiunea DW / Deutsche Welle – http://www.dw.com/en/romanian-slackliner-flaviu-cernescu/av-19296957

 

Documentarul ”Transylvania Dragon” –  https://www.youtube.com/watch?v=_pnFqy5lWGs

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px