Metalul Reșița, ultimul meci în Valea Domanului? Carol Gurgu: „Nu mă interesează jocurile de culise!”

Divizionara secundă de fotbal Metalul Reșița va disputa sâmbătă, de la ora 11, ultimul meci din acest sezon, contra echipei CSM Râmnicu Vâlcea. Ar putea fi și ultimul meci al rosso-nerilor în Valea Domanului, după cum a dat de înțeles acționarul majoritar, Cătălin Rufă.

Raportat la situația din clasament, meciul de mâine are miză pentru vâlceni, care au nevoie de victorie în Valea Domanului, pentru a evita in extremis meciul de baraj de menținere în liga secundă. Cu o etapă înaintea finalului de sezon, CSM Râmnicu Vâlcea conduce în clasamentul din play-out, cu 32 de puncte, urmată îndeaproape de Olimpia Satu Mare și Șoimii Pâncota, ambele cu câte 31 de puncte, aceste două formații urmând să se întâlnească sâmbătă. În concluzie, o victorie a Reșiței, coroborată cu un egal între Satu Mare și Pâncota, i-ar trimite pe vâlceni de pe locul 1 pe locul 3 (de baraj), întrucât e dezavantajată la întâlnirile directe. Metalul Reșița este pe ultimul loc, cu -10 puncte, și este retrogradată în Liga a III-a. Asta, dacă nu cumva se întâmplă vreo minune în această vară.

Antrenorul Metalului, Carol Gurgu, își pune mari speranțe în jocul de mâine și nu se gândește la eșec. „Acest meci cu Vâlcea are miză, pentru că noi am făcut un joc foarte bun la Pâncota. Ca de fiecare dată, am luat gol pe o greșeală personală, dar chiar am jucat foarte bine. Sper ca băieții să aibă ambiție și să joace exemplar, fără greșeli personale și să înscriem și să câștigăm. Vâlcea vine după câteva jocuri, cred eu, nu foarte bune, dar vine cu tot lotul, așa am fost informat. Ei vin la Reșița să câștige, pentru că dacă nu câștigă la noi vor avea probleme în clasament și e posibil să retrogradeze. Momentan nu avem probleme de lot, toți jucătorii sunt valizi, abordăm jocul cu încredere și sper să câștigăm.”

Carol Gurgu nu știe deocamdată ce soartă va avea Metalul, chiar dacă patronul Cătălin Rufă a afirmat că se va muta de la Reșița, dar nu înainte de a da în judecată administrația locală.
„De-abia săptămâna viitoare vom afla mai multe despre soarta echipei, jocurile de culise nu mă interesează. Pe mine mă interesează doar echipa, mă interesează ca acești copii să termine play-out-ul cum trebuie, cu fruntea sus, pentru că ei și-au făcut datoria, indiferent de greutățile prin care am trecut, cu bani, fără bani. Important este să ducem până la capăt acest campionat și, chiar dacă am avut înfrângeri pe linie, eu zic că jucătorii s-au autodepășit, întrucât trebuie să ținem cont că am trecut și trecem prin greutăți financiare. La capitolul calitate sunt într-adevăr multe lucruri de pus la punct, ținând cont că jucătorii au venit din Liga a IV-a și Liga a III-a. Ne punem ușor-ușor la punct, sperăm să terminăm acest campionat cu fruntea sus, fără să avem anumite reproșuri din altă parte. Îmi pare rău că suntem echipa care a făcut doar un egal și avem puține goluri marcate, dar ne ducem crucea până la capăt și sper ca după meciul cu Vâlcea să ieșim cu fruntea sus de pe teren”, a mai spus Carol Gurgu.