Dorohoi şi Cernescu opresc demolarea turnurilor gemene din Mociur!

casinoherculane by sungarden

Proiectul regizorului Sabin Dorohoi şi al sportivului extrem Flaviu Cernescu a deschis ochii reşiţenilor care sunt gata să distrugă şi să dărâme şi ultimele simboluri ale municipiului de pe Bârzava.

Turnurile gemene din Mociur, pentru care societatea lui Adrian Chebuţiu ar fi primit deja autorizaţie de demolare, au atras duminică privirile a sute de reşiţeni, lucru care nu s-a mai întâmplat de decenii întregi, din perioada în care industria reşiţeană era în floare. Timp de mai multe ore, reşiţenii l-au urmărit pe Flaviu Cernescu traversând pe coarda de slack distanţa dintre cele două turnuri. Pentru că nu toată lumea a ştiut despre ce este vorba, după un apel la 112, la faţa locului au apărut jandarmii şi ambulanţa. Fusese o alarmă cu privire la o tentativă de suicid. De fapt, Cernescu s-a urcat la o înălţime ameţitoare pentru a atrage atenţia cu privire la frumuseţile Banatului de Munte, frumuseţi pe care nu suntem în stare să le facem cunoscute şi, mai mult decât atât, ne batem joc de ele. Promovarea făcută gratuit Reşiţei prin imaginele surprinse şi montate ulterior de Sabin Dorohoi în filmul Transylvania Dragon nu a atras la faţa locului pe nimeni din administraţia locală sau cea judeţeană, dar asta nu mai miră pe nimeni, doar avem centre de informare turistică la tot pasul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648724147241″]

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

,,Proiectul Transilvania Dragon, aşa se numeşte filmul pentru care am filmat la Reşiţa, îşi propune trei teme. Una dintre ele, care este principala, e promovarea turistică a unor zone mai deosebite din Banat şi Transilvania. Filmăm de obicei în centrele turistice ale oraşelor, dar pentru că Reşiţa e oraşul meu, unde am copilărit, aici am făcut liceul, aici m-am îndrăgostit, am spus că trebuie neapărat să includ şi Reşiţa în filmul ăsta. Ce altceva poate fi simbolul Reşiţei decât ideea de industrie?! Şi atunci am hotărât să facem ceva între două turnuri industriale. Astfel atingem al doilea subiect al filmului, care este partea de sport extrem. Flaviu merge în dreptul sau deasupra unor monumente celebre din locurile sau oraşele prin care trecem cu acest film. A treia componentă este una mai sensibilă, mai emoţionantă şi vorbeşte despre voinţă, despre perseverenţă, despre ce face un om atunci când e greu sau când e bine doar ca să reuşească şi ca să poată să facă ceva. Practic, şi despre asta e vorba în film. Flaviu în drumul lui se va întâlni cu diverse personalităţi, cu diverşi oameni interesanţi din anumite locuri ale ţării”, a explicat regizorul Dorohoi. Ecourile nu au întârziat să apară, astfel că au început să circule zvonuri legate de încercarea opririi demolării celor două turnuri.

Aventura continuă la Cascada Bigăr, pe calea ferată Anina – Oravița și pe Valea Cernei, la Băile Herculane.

1000x100 untitled design set 970x90 px

Comments

  1. Adrian says:

    Si ce sa facem cu cosurile alea?
    Sa stam sa ne uitam la ele ca blegii?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/