40 de locuri de joacă pentru cei mai mici dintre reșițeni

Edilul-șef Mihai Stepanescu s-a deplasat astăzi în zona Muncitoresc, unde s-au terminat lucrările la un parc pentru copii. O investiție similară a fost terminată și pe Aleea Zadei. Primarul a spus că acum în fiecare cartier există câte un loc de joacă.

Din 2008, numărul locurilor de joacă a crescut pentru cei mici de la 3 la 40. Investițiile sunt făcute din bugetul propriu al administrației publice locale.

,,Sunt investiții cuprinse în bugetul anului 2014 și, iată, realizate. Cred că întregesc acel număr de 38 realizate în acești ani. În total, avem 40 de locuri de joacă la Reșița în regie proprie, pe sume foarte mici, comparativ cu ce am fost obișnuiți până în 2008, când se inaugurau pe sume exorbitante. În Muncitoresc, lucrările au, ca valori, undeva la 17.000 de lei, iar pe Aleea Zadei, la 14.000 de lei s-au ridicat aceste costuri. Este vorba despre câteva elemente, figurile, câte o hintă mare, un complex cu balansoar, spre bucuria părinților și a copiilor. Aici a fost un imobil într-o stare avansată de degradare, a fost demolat. Iată că a apărut o investiție nouă pentru binele reșițenilor. Sigur, programul de investiții va continua la acest capitol și în 2015 și vom realiza în regie proprie și alte locuri de joacă”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

stepanescu la centrul de zi maria

În urma vizitei de la Parcul din Muncitoresc, edilul-șef s-a deplasat la Centrul de Zi ,,Maria”, acolo unde specialiștii de la ISU Semenic le-au dat copiilor sfaturi despre cum să se comporte în caz de dezastre naturale. Edilul-șef i-a felicitat pe pompieri pentru acțiune, dar și pe angajații instituției, pentru lucrurile bune pe care fac. La finele acțiunii, elevii Centrului i-au cerut primarului să se fotografieze împreună, astfel încât ulterior să posteze poza pe site-ul de socializare Facebook.