Viteza și alcoolul îi costă pe șoferi 90 de mii de lei în trei zile

Sfârșitul de săptămână îi determină pe cărășeni sau pe cei care tranzitează județul să apese nesăbuit pedala de accelerație sau, după un chef cu prietenii, să urce la volan chiar dacă au consumat alcool. Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au aplicat amenzi în valoare de 87.000 de lei.

Polițiștii ieșiți la monitorizarea traficului rutier și la verificarea respectării legislației au constatat în numai trei zile, în perioada 10-12 octombrie, nouă infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Oamenii legii au aplicat şi 454 de sancţiuni contravenţionale pentru acțiuni care încălcau legislația privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 348 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, trei pentru consum de alcool şi 103 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 87.000 lei, se precizează în comunicatul remis presei de IPJ Caraș-Severin.

Viteza și alcoolul au determinat și retragerea unui certificat de înmatriculare şi reţinerea a 17 permise de conducere, din care trei pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale, patru pentru consum de alcool şi 12 pentru alte abateri.

leader board 728 x 90 px

Foto: www.ziartarguneamt.ro

Comments

  1. Adi says:

    In sfarsit are si Politia vesti bune. Hai cu amenzile!

    Cred ca se simte presiunea in Politia C-S. Dupa ce stirile cu patrupedul care a rezolvat un caz de furt in cateva minute au facut turul ziarelor din C-S, actuala conducere a Politiei probabil a simtit competitia din partea acestuia.

    Cel mai competent sa devina sef, fie el om sau caine!