Centura de siguranță i-ar fi putut salva viața

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cele mai tragice accidente rutiere care au avut loc recent i-au șocat pe martorii oculari ai evenimentelor. Cel în care a fost implicată mașina de presă de la Bocșa, dar și cel de duminică, în urma căruia o fetiță de 5 ani și-a pierdut viața, s-ar fi putut solda cu mai puține persoane decedate, dacă pasagerii ar fi acordat suficientă atenție normelor rutiere.

Cu toate că majoritatea șoferilor uită să o pună în funcțiune, centura de siguranță salvează vieți. Este cazul mai multor victime care, deși au avut parte de un accident rutier, au scăpat fie cu răni ușoare, fie fără nicio leziune.

Potrivit punctului oficial de vedere al poliției, în cazul tragediei de duminică, o singură persoană din mașină nu a purtat centura de siguranță. „Din primele verificări s-a constatat că şoferul şi pasagerii din autovehiculul lovit purtau centurile de siguranţă, cu excepţia minorei în vârstă de 5 ani”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

YouTube video

Nu doar constatarea de duminică naște întrebări la care oamenii nu pot cunoaște deznodământul. „Cum ar fi fost dacă?” pune doar presiune și amplifică suferința familiei micuței de 5 ani, pe nume Sorana.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/FOTO: Tragedie la Universitate

Bătrânul de 77 de ani, care nu a acordat prioritate, se alege cu dosar penal

Tragedie și la Bocșa
În urmă cu aproximativ o lună a avut loc un eveniment de acest gen și la ieșirea din Bocșa, acolo unde, un singur pasager din mașina care a provocat cel mai tragic accident de pe șoselele județului Caraș-Severin purta centura de siguranță. De altfel, acesta a fost și singurul supraviețuitor din autoturism.


Patru persoane și-au pierdut viața în accidentul de la Bocșa

”Atât conducătorii de vehicule, cât și pasagerii trebuie să conștientizeze purtarea centurii de siguranță pentru că aceasta le poate salva viața”, a precizat agentul principal Ancuța Carbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Numărul morților a crescut la patru!

Se caută vinovații pentru cel mai grav accident rutier din județ, în care au murit patru oameni!

promovare banner maxagro

Șanse de viață pentru supraviețuitor

Ce spun reșițenii despre centura de siguranță
Resitenii nu sunt indiferenti, mai ales la auzul unor astfel de drame. Mai mult decât atât, pentru că tragedia familiei care și-a pierdut copilul i-a marcat și-au promis că nu vor mai urca la volan fără centura de siguranță, chiar dacă de multe ori au făcut-o.

„Este foarte important să ai centura de siguranță. Eu îmi pun centura de siguranță când stau în față sau pe scaunul șoferului, dar în spate nu m-am gândit niciodată să o prind. Știu că și în spate există posibilitatea să fiu victima, dar nu sunt obișnuit”, a precizat un reșițean.


Polițiștii dau startul unor ample campanii pentru prevenirea accidentelor

„Când am auzit de acest accident, cel cu fetița de 5 ani, nu mi-a fost totuna. Chiar mă gândesc că de azi înainte o să îmi pun centura de siguranță și când stau în spate”, a mai spus un reșițean.

„Da, îmi pun centura de sigurantă, dar de fiacare dată când sunt pe scaunul din dreapta nu o fac. Știu că nu este în regula și tocmai de asta cred că îmi schimb strategia. Centura trebuie purtată!”, a mai zis o reșițeancă.

Pentru a arăta importanța centurii de siguranță, oamenii legii vor desfășura mai multe acțiuni de prevenire pe această temă. Prin intermediul lor, polițiștii rutieri încearcă să reducă consecinţele accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă.

publicitate tmc 640

Comments

  1. banatean says:

    Alexandra…ca la noi la nimeni…sa purtam centurile de siguranta doar cand vedem politzia?…uite un rezultat al nepurtarii centurii…DIN PACATE…

  2. dani says:

    ce sa mai vb de centura ca nu are nici o importanta centura VITEZA DOMNILOR asta este problema sa nu imi spuna mie cineva ca ala cu jipul tatal fetitei a avut 60 la ora ca eu ma calugaresc si ca o tinea varasa pe fetita in brate astea sunt texte saracu mos a gresit dar nu toata vina este a lui 70 la suta din vina este a soferului jipului ca asa fac astea care au jipuri smechere ca si ciumegul asta cu CS-49-PAS domnule smecher care era sat dai peste mine pe trecerea de pieton ca mergeam prea incet in brate cu fetita mea de 4 luni si politia era la 50 de metri in spate cand a demarat in tromba pe trecerea de pietoni de la politie oare daca dadea in noi smechere ce esti lasa ca aflu eu ce barosan de doi lei care nu respecti legea esti tu

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/