Lucrările la barajul Gozna rămân în standby

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În urma evenimentului de la sfârșitul săptămânii trecute, când pe Bârzava a ajuns un număr îngrijorător de pești morți, lucrările la baraj au fost sistate până la găsirea unei soluții pentru salvarea faunei piscicole din lac.

CEZ România anunța încă de lunea aceasta că lucrările la barajul Gozna au fost oprite imediat după ce peștii morți au ajuns în Bârzava. Mai mult decât atât, acestea nu au fost reluate încă, deși ar fi necesară golirea completă a lacului pentru ca reparațiile să fie finalizate.

„Dezastrul ecologic” de weekend-ul trecut a determinat oprirea lucrărilor de renovare. Deși CEZ România a demonstrat că nu este de datoria lor legală să menajeze ecosistemul aferent, compania a renunțat deocamdată la lucrările de renovare a digului până se găsește o soluție la problema peștilor. „Nu a început să se scoată iarăși apă din baraj. Decizia companiei, ca dovadă a preocupării sale față de mediu, a fost să sisteze temporar lucrările până la identificarea soluțiilor de reducere a riscurilor față de populația piscicolă din lac”, declară pentru Express de Banat Angelica Barbu, responsabil PR regional CEZ România.

promovare banner maxagro

Din momentul în care se va găsi o soluție la problema peștilor, lucrările vor fi rapid finalizate, iar lacul va începe să se reumple, asigurând că până la sezonul de vară va exista suficientă apă în baraj. „Durata lucrărilor va fi influențată de nivelul de colmatare al lacului. În mod normal, însă, aceste lucrări nu ar trebui să dureze mai mult de trei-cinci zile, compania fiind pregătită complet în acest moment din punct de vedere logistic și al forței de muncă”, mai adaugă Angelica Barbu.

Amintim că lucrările de renovare au fost solicitate de Comisia Națională pentru Siguranța Barajelor în urma unei verificări la fața locului. În 2014, barajul va fi din nou supus evaluării comisiei și până la acea dată renovările vor trebui finalizate.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631955626984″]

publicitate tmc 640

Comments

  1. COSTI says:

    Hai bai mai lasatine cu pesti vostri si cu abureala voastra ,ce vroiati sa faca sa bage pesti in acvariu ,,lasati sa termine digu ala o data ca de 2 ani tot il fac ,,,balta se populeaza cu pesti ,,,,,lasati sa termine digu ,sa fie apa in baraj si sa vina turisti ,,,NAVETI MINTE NICI DE 2 LEI RUGINITI SI INGAURITI

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/