Fără absențe, dar cu bani în buzunare

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Elevii școlilor profesionale se pot declara norocoși. În urma unei hotărâri de guvern, începând cu această lună vor primi câte 200 de lei bursă lunară, dacă îndeplinesc câteva condiții esențiale.

Proiectul de hotărâre ce viza elevii grupurilor școlare industriale sau a altor școli profesionale a fost implementat. Astfel, începând cu luna noiembrie fiecare elev care nu acumulează un număr exagerat de absențe nemotivate va beneficia de bursa profesională, adică suma de 200 de lei în fiecare lună.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, prezent la Reșița a dorit să explice cum s-a ajuns la acordarea unei astfel de burse: „După lupte grele cu legislația în vigoare am găsit o rezolvare în ceea ce privește bursa profesională, cei 200 de lei pentru fiecare elev al unei școli profesionale. De ce nu s-a putut până în momentul de față? Pentru că au existat anumite discuții între Ministerul de Finanțe și Ministerul Educației din cauza anumitor articole de lege ușor interpretabile. Însă hotărârea a fost aprobată, iar elevii își vor primi banii. Cei care sunt beneficiarii unei burse sociale, acei „Bani de liceu”, vor primi diferența până la 200 de lei, adică 20 de lei”, precizează Stelian Fedorca.

promovare banner maxagro

Ideea unei burse pentru elevii școlilor profesionale a venit din dorința de a atrage atât școlarii cât și părinți acestora către această formă de învățământ. „Va trebui să avem anumite discuții cu părinții să îi facem să înțeleagă faptul că școala profesională nu este cel mai rău lucru pentru copil. Pentru o anumită parte dintre elevi, aceasta este cea mai bună variantă”, mai adaugă secretarul de stat. De aceeași părere este și directorul unei școli profesionale, Ioan Lupu, profesorul Colegiului Tehnic Reșița: „ Se pune accentul din nou pe școlile profesionale. Această bursă a fost gândită cu scopul de a atrage elevii spre aceste școli, însă rezultatul nu a fost atât de reușit pe cât ne-am fi dorit. Cu toate acestea, bursa profesională  devine o sursă financiară în plus pentru elevi, bineînțeles cu condiția să frecventeze școala”, explică pentru Express de Banat directorul Colegiului Tehnic Reșița, Ioan Lupu.

Bursa profesională în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev în parte va ajunge în buzunarele școlarilor începând cu luna noiembrie, însă aceștia vor primi banii și pe lunile din urmă, pe septembrie și octombrie.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/