UPDATE 2. Clanul Covaci, trimis după gratii în dosarul „La familia 2”! Și funcționarul contrabandist din Primărie!

În urma celor 37 de percheziții domiciliare efectuate ieri în județele Caraș-Severin și Timiș la persoane implicate în contrabanda cu țigări și alcool, dar și la două societăți comerciale, au fost depistate țigări și alcool de contrabandă provenite din Serbia, au fost identificate și conservate mijloace materiale de probă și au fost ridicate sumele de 39.900 lei și 14.400 euro folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, au fost identificate bunuri mobile și imobile aparținând celor implicați asupra cărora s-au dispus măsuri asiguratorii și au fost puse în executare 36 mandate de aducere. În cursul aceleiași zile s-a dispus începerea urmăririi penale și a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de 35 de persoane pentru infracțiuni de contrabandă calificată în forma continuată”, a precizat George Bucurică, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Un număr de 12 inculpați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți în vederea luării măsurii arestării preventive. „Cercetările au fost efectuate în dosarul cu numele de cod „La familia 2”, aflat în instrumentarea procurorului și a patru ofițeri din cadrul Poliției de Frontieră Caraș-Severin și al Poliției Oravița. Sprijinul tehnic a fost asigurat de Biroul Operațiuni Speciale Caraș-Severin, unde a fost delegat cu caracter permanent un ofițer din cadrul STPF Caraș-Severin”, a mai precizat reprezentantul Ministerului Public.

UPDATE 1, ora 13.00

În fața judecătorului de drepturi și libertăți vor ajunge la ora 13.30 cinci persoane: Ioan Covaci, Ramona Covaci, Marinel Covaci, Dorel Florin Covaci și Petru Petrache.

UPDATE 2, ora 17.00
Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Oravița și a dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile a șase inculpați. În plus față de membrii Clanului Covaci, pe lista persoanelor arestate figurează și funcționarul din Primărie, Nicolae Moșoarcă.

“Întrucât și la această oră sunt audiați inculpații, după terminarea audierilor, procurorul va dispune, dacă se impune, luarea altor măsuri față de inculpații care nu au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă”, a declarat procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. 


CITEȘTE ȘI:  

DOSARUL „La familia 2”. Fostul viceprimar al Oraviței, implicat în contrabandă cu țigări. Și un funcționar din primărie! 

EXPLOZIV. Liderul clanului Covaci intra la șeful Poliției Oravița ca la el acasă!

EXPLOZIV. Comandantul Poliției Anina, sifonul clanului Covaci din Oravița?!

Polițiști bătuți de clanul care avea intrare la comandantul Cătănescu! Dosarul s-a închis cu neînceperea urmăririi penale!

EXCLUSIV. Contrabandiștii cu intrare la comandantul Cătănescu, aproape să omoare polițiștii de frontieră!

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!