EXPLOZIV. Comandantul Poliției Anina, sifonul clanului Covaci din Oravița?!

Comisarul-șef de poliție Remus Dan Cătănescu are legături periculoase cu lumea interlopă din orașul natal. Cel puțin așa a reținut procurorul care investighează infracțiunile clanului Covaci!

 

Marinel Covaci și familia acestuia au pus la punct o adevărată rețea de contrabandă cu țigări aduse din Serbia și comercializate în Oravița și localitățile învecinate. Lucrurile au mers foarte bine pentru clanul Covaci, deoarece liderul acestuia a știut să-și asigure protecție. Chiar din partea oamenilor legii. Nu a agenților de poliție, ci chiar a șefilor acestora! Cel puțin așa spun informațiile de la dosar.

Remus Dan Cătănescu a fost până nu demult, până să iasă la iveală relațiile periculoase pe care le-a avut cu clanul Covaci, șeful Poliției Oravița. Acum a fost trimis pe aceeași funcție la Poliția Orașului Anina și se află de ceva vreme în concediu medical, după cum ne-au comunicat subalternii săi. Ceea ce a reținut însă procurorul de caz, George Bucurică, este mai mult decât scandalos. „Din cercetările efectuate rezultă că inculpații desfășoară activități de investigații cu privire la descoperirea informatorilor organelor de poliție și nu se sfiesc să abordeze de o manieră autoritară chiar pe comandantul poliției, iar după ce bănuielile li se întăresc, agresează fizic persoana bănuită de furnizarea de informații, agresiunea având ca scop  nu numai răzbunarea, dar și intimidarea martorilor cu identitate protejată folosiți de organele judiciare în cadrul anchetelor de acest gen. Relevante sunt convorbirile realizate de suspecți cu prilejul desfășurării unei acțiuni polițienești în data de 04.03.2015, când aceștia au comunicat în mod deschis acțiunile și măsurile luate pentru a scăpa de realizarea flagrantului, dar și pentru a ascunde mijloacele materiale de probă”, s-a reținut de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

 

Interceptarea convorbirilor telefonice dintre membrii clanului Covaci și alți contrabandiști sunt mai mult decât elocvente în acest sens. Marinel Covaci, spre exemplu, i-a explicat soției sale la un moment dat că vrea să urce în cartierul Forviz, la Stadionul Minerul Oravița, pentru a se întâlni cu şeful Poliţiei Oraviţa, comisar-șef Remus Cătănescu, pentru a afla de la el el cine este informatorul care a asigurat sprijinul organelor de poliție pentru prinderea sa în flagrat în data  de 16.04.2015.

 

În ziua de 29.04.2015, Marinel Covaci a purtat cu soția sa, Daniela Nicoleta Covaci, următorul dialog:

COVACI DANIELA-NICOLETA: Da.

COVACI MARINEL: Mă duc câta la meci în oraş sus.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Păi, ce meci îi?

COVACI MARINEL: Poate îi…Oraviţa cu Anina.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Da.

COVACI MARINEL: Da.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhm.

COVACI MARINEL: Că poate mă întâlnesc pă acolo cu CĂTĂNESCU (n.n. – cms. șef Cătănescu Remus)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Na. auzi ce mo zis Pavel (n.n. Boicu Pavel -contrabandist) l-o chemat zilele astea să se ducă sus, ştii, să-şi retragă plângerea, că îi dă 2.000 de euro ăştia, Teo are pretenţii şi el.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Înţelegi.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Mă duc să-i zic lu Remus, vezi că ştiu că mi-ai făcut cheiţa cu ăla, ştii.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî, ahî.

COVACI MARINEL: Sau poate… nu da cheiţa poate hai ca să zic că nu îi făcută de Teo, să zic sută la sută ştii, da îi făcută de gunoiu ăsta de Zgribuţ cu ăla ca săăă…să… ne-o dat în primire că l-am dus pă Pavel sus ştii că daia zic io că nu se leagă toate că Teo nu ştiu ce…

COVACI DANIELA-NICOLETA: Mădă, nu mai alerga, am spus

COVACI MARINEL: Înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Că acesta (n.n. Drugărin Teofil) era la Timişoara, vorba tă, navea cum să ştie cam… dar faza o fost că de aici de jos când am urcat  la deal cu maşina ăsta o sunat, vezi că s-o dus la deal ştii şi ăştia s-au pus cu jumătate de oră înainte sus (n.n. – timpul cât au supravegheat organele judiciare locul stabilit pentru livrare)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA:Ahî

COVACI MARINEL: Deci ori îi acela (n.n. Drugărin Teofil) io anunţat că vedeţi pe la ora de ajung şî ăsta de jos io sunat, vezi că uită urcă la deal, p… ăsta de cocor (n.n. Zgribuț Florin – face aluzie la statura înaltă dar costelivă a acestuia) aşa o făcut sigur

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Deci nu mi ăsta Teo sută la sută cît mi de Zgribuţ că el era… şî no avut cum decât că mo aşteptat douăzeci de minute acolo juma de oră că ei or stat de juma de oră acolo (n.n. timpul cât au supravegheat organele judiciare locul stabilit pentru livrare)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhî

COVACI MARINEL: Deci treaba o fost făcută de Zgribuţ că-i băiat bun

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Şî mis sută la sută că el (n.n. Zgribuț Florin) vorbeşte cu el (n.n. – subinspector Drăgoi Radu – Țânțaru/Comisaru) la telefon înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Deci eu îs ferm convins de treaba asta nimeni nu avea ce să ştie când am urcat la deal decât el (n.n. Zgribuț Florin)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: El (n.n. Zgribuț Florin) o văzut pă aici când am trecut cu… înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Şî ori ori mai sută la sută îi Teo, că el io pus în temă poate că vedeţi la ora de ajung clienţii lu ăla şî îl sună, ori o vorbit cu Zgribuţ, una din ăştia două s-o întâmplat aicea ăştia trei, ăştia trei victime, deci Zgribuţ şî cu Teo şî cu poliţia la un loc, deci asta îi schema lor, mă duc să văd poate îi Remus (n.n. comisar-șef Cătănescu Remus) pă sus

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Ţânţarul (n.n. subinspector Drăgoi Radu – Țânțaru/Comisaru) ăla să mă întâlnesc cu ţânţarul ăla să-i spun care îi faza băi nu ştiu ori cu Flo…(subcomisar Pașca Florin) nu ştiu cum o să fie

              

          Dintr-o altă discuție reiese faptul că Marinel Covaci este convins că l-a identificat pe informatorul poliției, dar are suspiciuni şi asupra avocatului Teofil Drugărin, care se lipește mereu de astfel de „afaceri”.

COVACI MARINEL: Da Nicoleta

COVACI DANIELA-NICOLETA: Cine te-o sunat ?

COVACI MARINEL: Ăăă Ionuţ

COVACI DANIELA-NICOLETA: Păi de ce nu te duci

COVACI MARINEL: Nu i-am mai memorat

COVACI DANIELA-NICOLETA:…sus

COVACI MARINEL:

COVACI DANIELA-NICOLETA: De ce nu te duci sus ?

COVACI MARINEL: Unde sus io îs sus aicia şa am fost la ei

COVACI DANIELA-NICOLETA: Şi ?

COVACI MARINEL: Şa-ştept să mă sune iară că îi aglomeraţie la declaraţii alţii

COVACI DANIELA-NICOLETA: Da

COVACI MARINEL: Îhm

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ăăă bun atuncia că de aia zic şi

COVACI MARINEL: Păi i-am lăsat numărul lui Ţânţar păi mi-s aicişa de 20 de minute mi-s aicia

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhî, Îhî

COVACI MARINEL: Păi asta e

…………………………………………………………………………………………………………………..

COVACI DANIELA-NICOLETA: Şi-o zis că te sună ei ?

COVACI MARINEL: Da i-am lăsat număru lu Ţânţar să mă sune i-am zis că… o zîs să nu stau aicişa pă coridor du-te prin parc du-te stai afară 

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhî, îhî

COVACI MARINEL: Mi-o zis să aştept în parc acolo

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ăla cu …DOLJ, RADU ăla

COVACI MARINEL: Da, da, da, na te sun io, dacă intru înăuntru închid telefonul nu mă lasă el

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhî

COVACI MARINEL: Mă pune să îl sting, hai bun că te sun eu

COVACI DANIELA-NICOLETA: Bine

COVACI MARINEL: Adică te sun după aia când ies

COVACI DANIELA-NICOLETA: Bine na bine

COVACI MARINEL: Na bun atuncia

Cu Remus Dan Cătănescu, actualul șef al Poliției Orașului Anina, ne-a fost imposibil să stăm de vorbă, cel puțin deocamdată. Aflat în concediu medical, cu probleme la un picior, după cum ne-au informat subordonații săi, acesta nu a putut fi contactat telefonic.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla cine confirmă întâlnirile misterioase dintre Remus Dan Cătănescu și liderul clanului Covaci!

Comments

 1. Cornel says:

  Politie de kkt si mai vor sa ii tratăm cu respect, cand ei sunt mâna in mână cu paraziții societatii

 2. shadow says:

  Daca ar fi toti politistii din Oravita cum este Catanescu am vedea multi din spuma orasului dupa gratii. Vorbiti cu adevaratii capi ai contrabandei si va vor spune ce politisti au facut contrabanda si au luat spaga de la ei.oricum feriti-va de oamenii cinstiti ca si Catanescu ca oricand se pot face cunoscuti.

 3. andy says:

  E incredibil ce se intampla. Si toate astea din cauza mafiei politice care a cautat sa elimine oamenii cinstiti din politie, inlocuindu-i cu maimute care nu au alta preocupare decat sa se imbogateasca pe orice cai si cat mai rapid. Nu mai vorbim de cazurile in care angajati din politie fac presiuni asupra martorilor pentru a-si modifica declaratiile sau modifica probele pentru a disculpa sau a favoriza interlopi sau grupari interlope.

 4. ADY says:

  MAFIE CA LA ORAVITA DOAR IN NAPOLI MAI GASESTI TOTI SUNT MINA IN MINA SA FINA PROCURATURA GENERALA SA FACA ORDINE IN ACEST ORAS SCAPAT DE SUIB CONTROL !!!

 5. Tirimba says:

  Catanescu,o fi el cinstit sau nu,dar functia de comandant i-a fost cam prea mare de pe la inceput.Ca doar toata lumea din judet stie ca,daca nu era taticul lui,mare director de Hidroconstructia sau cum i-o spune la fosta intreprindere de stat, nu ajungea comandant nici de acum in 20 de primaveri,iar din inregistrarile aratate mai sus,orice i se poate imputa lui Catanescu,dar nimic nu arata ca era “sifonul” interlopilor.Ma intreb daca nenea ziaristu` face diferenta dintre un sifon si un informator adevarat,care lucreaza pentru politie in slujba omului de pe strada.

 6. gogu militianu says:

  Asta ca sef de politie a fost apa de ploaie, sub nasul lui se videau tigari in gara, sub nasul cateilor de la circulatie smecherii parcheaza pe scuarul de la piata si sub nasul alorlalti se trage pe nas intr-o veselie. Cine l-a tinut sef si cine l-a pus? (tot unii ca el) . Despre ce vorbim aici, ca nu mai stim care-s borfasii din toata povestea asta: povestitorul, scriitorul, individul din poza. Poate ca soarta i-a adunat pe toti care se aseamana in acelasi articol.

 7. Red&black says:

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
  -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
  -NU este necesara niciun fel de experienta!
  -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
  -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
  -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
  -Oferim sanse reale de avansare in cariera!
  -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
  -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
  -Programul de lucru este flexibil.
  -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
  -Sunt suficiente studiile medii.
  -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
  -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: rosu68@yahoo.com