EXPLOZIV. Liderul clanului Covaci intra la șeful Poliției Oravița ca la el acasă!

Comisarul-șef Remus Dan Cătănescu este bănuit că l-a deconspirat pe informatorul organelor judiciare care supraveghea activitatea infracțională a clanului Covaci. Totul este întărit chiar de un polițist, martor al unei întâlniri de taină dintre fostul șef al Poliției Oravița, în prezent șef al Poliției Anina, și Marinel Covaci!

 

Legăturile periculoase dintre fostul comandant al Poliției Oravița și membrii clanului Covaci, implicat în contrabanda cu țigări, dar și în infracțiuni cu violență, sunt confirmate de un inspector de poliție pe care Cătănescu l-a avut în subordine. Acesta a povestit cum Marinel Covaci a intrat la Remus Cătănescu ca la el acasă. „În timp ce efectuam în data de 19.04.2015, în cadrul Poliției orașului Oravița, serviciul de dispecerat și control acces pe subunitate, în camera ofițerului de serviciu, serviciu planificat între orele 08:00-20:00, am constatat următoarele: în jurul orelor 09,30, în timp ce mă aflam la camera ofițerului de serviciu,  la sediu s-a prezentat Covaci Marinel, care fusese citat anterior în calitate de suspect în dosarul 474/P/2015, dar nu fusese audiat întrucât în ziua în care fusese citat s-au efectuat percheziții la sediul Trezoreriei Oravița și i se comunicase cu acel prilej că va fi citat ulterior. Deși nu fusese chemat, acesta a invocat că dorește să fie audiat, însă eu nu puteam face audierea datorită serviciului pe care îl executam, iar colegul meu scms. Pașca Florin avea multe persoane la audiat, martori și persoane vătămate în dosarul fraudei cu certificate de trezorerie. Astfel, i-am comunicat lui Covaci Marinel că va fi citat ulteior și i-am solicitat numărul de telefon pentru a fi citat telefonic”, a mărturisit omul legii.

Liderul clanului Covaci n-a mai avut răbdare, pentru că trebuia să știe neapărat și în cel mai scurt timp cine informează poliția cu privire la acțiunile sale ilegale. Astfel, „în jurul orei 12:00, la intrarea în sediul Poliției orașului Oravița s-a prezentat din nou Covaci Marinel, care m-a întrebat: «Unde e Remus?» L-am întrebat despre cine e vorba și mi-a explicat că este vorba de Șeful Poliției Oravița. Acesta mi-a relatat că trebuie să vorbească cu șeful Poliției orașului Oravița, comisar-șef Cătănescu Remus, pentru a discuta unele probleme cu acesta. La scurt timp, fără ca eu să-l anunț pe telefonul de serviciu despre sosirea la sediu a numitului Covaci Marinel, șeful poliției a venit din interiorul poliției și l-a întâmpinat pe numitul Covaci Marinel”, le-a declarat organelor de cercetare penală polițistul audiat ca martor al legăturilor dintre Cătănescu și clanul Covaci.

Cele două persoane s-au retras singure în camera aflată la intrarea în sediul poliției denumită “sală de ședințe” și folosită ca sală de așteptare în zilele în care nu este folosită conform destinației. Numitul Covaci Marinel și șeful Poliției orașului Oravița au discutat cu ușa închisă în această încăpere circa 60 de minute, fără a fi alte persoane prezente la conversație și fără a se putea auzi subiectul discuției”, și-a continuat acesta mărturia.

Întâlnirea și discuția dintre șeful poliției și Marinel Covaci au rămas neoficializate, în registrul de acces nefiind trecut numele contrabandistului. Interesant este că acesta din urmă i-a aplicat până la urmă o corecție fizică omului care anunța organele de poliție cu privire la acțiunile sale, având certitudinea că el este „sifonul”.

Comments

  1. gigi says:

    Se vede pe el ca are față de infractor,nu stiu ce păzesc autoritățile, cum e posibil ca acest infractor sa mai fie încă in funcție și în libertate.

  2. ADY says:

    MAFIA LA EA ACASA .

  3. bts says:

    Cel de sus este Gigi sau Georgicâ?