EXCLUSIV. Contrabandiștii cu intrare la comandantul Cătănescu, aproape să omoare polițiștii de frontieră!

Membrii clanului Covaci au profitat la maximum de relațiile pe care le aveau cu fostul comandant al Poliției orașului Oravița, relații dezvăluite de procurori într-unul din dosarele penale. Având spatele asigurat, au bătut cu tupeu oamenii legii care au încercat să-i sancționeze și să-i oprească din activitatea infracțională. Mai mult, pe doi polițiști de frontieră ar fi putut să-i bage în pământ după ce Ramona Covaci a spart un filtru organizat la intrarea în oraș dinspre Vama Naidăș!
Scenele din spatele gării petrecute în martie 2009, când doi polițiști ce i-au prins în flagrant pe Marinel Covaci și pe cumnatul său, Mihail Gavril Coveșan, au căzut în genunchi și au fost umiliți, nu sunt singurele în care membrii acestui clan și-au exercitat forța în raport cu oamenii legii. Ramona Covaci, spre exemplu, a fost trimisă în judecată pentru contrabandă și ultraj, infracțiuni pe care le-a săvârșit în 7 noiembrie 2013!
Aceasta s-a deplasat cu autoturismul în zona Punctului de Frontieră Naidăș. S-a întors trei ore mai târziu, cu 178 de pachete de țigări și doi litri de alcool. La intrarea în Oravița, în dreptul benzinăriei Lukoil, poliția de frontieră organizase un filtru la care participau două echipaje. „Deși observarea primei echipe se putea face cu ochiul liber datorită luminilor din benzinărie, dar și datorită gecilor reflectorizante, inculpata a accelerat la vederea agenților de poliție de frontieră care blocau pietonal drumul și semnalizau oprirea cu bastonul reflectorizant și lanternele. Organele de poliție în cauză au observat acțiunile violente ale inculpatei și au sărit din calea autoturismului, în ultimul moment evitând un accident de circulație cu consecințe grave. Acțiunea polițiștilor a avut ca rezultat deblocarea drumului, dar și rănirea ușoară a unuia dintre polițiști. În urma impactului cu solul, persoana vătămată a suferit contuzii la nivelul genunchilor. Inculpata a continuat cu viteză deplasarea, fără a da un semn că ar fi vrut să oprească, fapt ce demonstrează intenția acesteia de a exercita acțiuni violente asupra polițiștilor care efectuau filtru de natură a-i împiedica pe aceștia să oprească și să controleze autoturismul cu care aceasta transporta țigările de contrabandă”, a reținut procurorul de caz în rechizitoriu.
Polițiștii au plecat imediat în urmărirea contrabandistei și au blocat-o pe Strada Andrei Șaguna din Oravița. Imediat la fața locului au sosit soțul și cumnatul inculpatei, Ioan și Dorel Covaci, care au amenințat cu acte de violență și au încercat să-i intimideze pe oamenii legii care o încătușau pe contrabandistă, deoarece aceasta încerca să fugă. Amenințările au fost auzite de mai mulți martori, iar când polițiștii au sunat la colegii lor după întăriri, cei doi au întins-o.
Pe parcursul urmăririi penale, femeia a recunoscut că a cumpărat de la sârbi două pachete de țigări și un litru de alcool etilic. A recunoscut de altfel că a cumpărat și 17 sau 18 cartușe de țigări de la persoanele care tranzitează vama. A mai spus că la ieșirea din Răcășdia în spatele autoturismului pe care îl conducea s-a poziționat un autoturism care folosea faza lungă. La intrarea în Oravița a observat filtrul poliției și semnalele de oprire ale agentului de poliție, însă nu a oprit deoarece a fost orbită de luminile autoturismului din spate.
Practic, Ramona Covaci a recunoscut săvârșirea infracțiunii de contrabandă, nu însă și săvârșirea infracțiunii de ultraj reținută în sarcina sa prin actul de sesizare a instanței. În ceea ce privește această infracțiune a declarat că nu este vinovată, că nu a avut intenția să lovească polițiștii, că nu a fost blocată în trafic, ci a oprit de bunăvoie. Mașina Poliției de Frontieră avea aprinsă faza lungă, fiind orbită de aceasta. Acesta a fost de fapt motivul pentru care nu a oprit. Pe Strada Andrei Șaguna a oprit de bunăvoie, nu a fost oprită de Poliția de Frontieră. Mai mult, susține că polițistul care pretinde că s-a lovit în încercarea de a se feri din calea mașinii a făcut de fapt doar un pas în spate și nu cum a menționat acesta în declarații. Nu a avut niciodată intenția să lovească polițiștii de frontieră și a acționat în acest mod din cauza sperieturii pe care a avut-o. Nu a oprit la filtru deoarece nu a realizat, a fost speriată. Așa și-a justificat femeia gesturile.
Polițiștii au povestit însă altceva, și anume că femeia devenise agresivă, că a încercat să fugă și că i-a scuipat! A ajuns în instanță, unde a primit sentințe total diferite la Judecătoria Oravița și Curtea de Apel Timișoara.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla cum s-a soluționat dosarul Ramonei Covaci în instanță!

Comments

 1. RAMONICA says:

  Domnule DANY-DASCALU,a-i uitat prin omisiune,ca domnul catanescu e actualul
  comandant al politiei ANINA.De cand si pana unde, poate afli, stii matale, de la cine. si ne spui si noua,populimii,pe ce criterii se avanseaza politistii corupti ai judetului!!

 2. cocos says:

  PE ASTIA NU POATE SA II BAGE IN PUSCASRIE NIMENI ?

 3. Dany says:

  Nu înțeleg din articol, cum a profitat de sprijinul lui catanescu? Sau vrei sa dai în acest polițist si nu sti cum ? Aștepți să îți spunem noi? Dacă faci un copil din flori și nu ți l crești, profiți de avea femeie sau ea de ține, i a mai gindeste!? Chiar vrei sa ti vinzi art calomniind, ? Asa ți a trasat partidul, sau șefii tai? De unde atita independenta ? Chiar ne crezi naivi? O să ți transmite noi niște adevăruri și chiar cu amănunte și d
  etali!

 4. RAMONICA says:

  Domnule Dany, astept detali cu 2 de i! Pana atunci sa-ti spun un mare secret!
  Domnul catanescu si-a construit o cosmelie, in fata blocului de 40 metrii patrati. Asa de vreo 15 ani!!!. Deci de 15 ani, nea catanescu face evaziune fiscala.Sefii lui stiu, dar se prefac ca habar n-au!…Domnule dany, oricare fraier oravitean, poate primi in urma unei licitatii 18 metrii patrati!!!! dar
  nea catanescu, e militian… asa ca…e de 2 ori si ceva oravitean… te-ai prins nu???!!!! CA-CA, cosmelia e construita ilegal si imoral e o alta ilegalitate.Asa ca nea dany, daca nu esti un informator de rand al asa-zisilor politisti, sau vre-un pupin-curist din politia oraviteana, documenteaza-te, si spune-mi ca nu-i asa!…Pentru oravitenii de rand, si onesti, vedeti, cata nemernicie-n tara asta…O sa vedeti , ca domnul dany, va tace,ca orice cetatean de buna credinta…CARE NU INTELEGE CINE SI DE CE DA IN DOMNUL CATANESCU…

 5. Dany esti analfabet, tati ! says:

  Dany, de-abia scrii doua cuvinte corect. Ma tot gandesc daca esti lingaul lu militian sau, si mai rau, daca esti militian? in ambele cazuri e vai de mama noastra. Nici macar tractorist nu trebuia sa fii !!