DOSARUL „La Famiglia 2”. Fostul viceprimar al Oraviței, implicat în contrabandă cu țigări. Și un funcționar din primărie!

Cele 37 de percheziții de azi dimineață s-au încheiat cu 36 de persoane conduse la audieri, dintre care 35 sunt cercetate pentru contrabandă. Printre acestea se regăsesc fostul viceprimar al orașului, Tudor Nicolae, dar și funcționarul public din cadrul primăriei, Nicolae Moșoarcă, despre care Express de Banat a mai relatat în trecut că are astfel de preocupări.

Infracțiunile care se conturează sunt de contrabandă cu produse accizabile! Amplele percheziții au avut loc pe raza teritorială a două județe: Caraş-Severin şi Timiş. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Jandarmeriei, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, au efectuat 37 percheziţii domiciliare, într-un dosar de contrabandă. Treizeci şi cinci de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, în urma percheziţiilor fiind confiscate ţigări, tutun, alcool, precum şi diverse sume de bani.

VEZI ȘI:  INCENDIAR. Un funcționar din Primăria Oravița face afaceri cu tutun de contrabandă!

„Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală, intitulat „La familia 2” aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile”, a declarat Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Încă se câștigă bine din contrabandă!

În urma percheziţiilor au fost depistate 754 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Fast şi Marble, 500 de grame de tutun, 31 litri de alcool de provenienţă Republica Serbia şi diferite sume de bani ( 39.900 de lei şi 14.450 de euro). Totodată, au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor suspecte asupra cărora urmează a se dispune măsura sechestrului asigurator.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Descinderi la contrabandiștii de tutun și alcool!

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele implicate sunt furnizori şi clienţi ai aceleiaşi familii din Oraviţa, care comercializează aproximativ 500 de pachete de ţigări de contrabandă pe zi, uneori tranzacţiile ilicite ajungând la o valoare de 30.000 de lei.

„La finalizarea percheziţiilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa a dispus începerea urmăririi penale faţă de 35 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, pentru o parte dintre aceştia urmând a se dispune măsuri preventive”, a subliniat Costache, în urmă cu puțin timp.

Neoficial, pe lista persoanelor vizate de ancheta polițiștilor se regăsesc Nicolae Tudor, care pentru scurt timp a ocupat funcția de viceprimar al Oraviței în acest mandat și este  consilier local din partea PNȚCD, dar și funcționarul contrabandist Nicolae Moșoarcă, angajat al Primăriei Oravița.