Au ajuns autobuzele la Caransebeș! Sunt așteptate și microbuzele, pentru ca de la jumătatea lui martie să intre în circulație

Caransebeșenii au fost plăcut impresionați astăzi la vederea autobuzelor Euro Bus Diamond, care au fost aduse pentru a relansa transportul public în comun, după o absență de mai bine de 20 de ani.

După aproape doi ani de zile de demersuri, administrația publică locală se poate mândri că a finalizat un proiect cu o investiție numai de la bugetul local.

„Bugetul primăriei a fost consistent în urma taxelor de tranzit prin oraș a camioanelor, astfel că banii se reîntorc în rândul comunității. Au fost proceduri vizavi de licitații care au întârziat finalizarea proiectului, dar până la urmă astăzi este un moment important pentru comunitate, iar cetățenii să fie mulțumiți de ceea ce se întâmplă: un transport modern și civilizat care va fi organizat în mod aparte în România, prin oferirea serviciilor către călători gratuit”, ne-a specificat primarul Marcel Vela.autobuze

Autobuzele sunt produse 100 % românești, ne-a menționat reprezentantul firmei producătoare. Norma de poluare este EURO 6, cu podea adaptată pentru accesul în autobuz al persoanelor cu handicap. Această marcă de autobuz este omologată de către Registrul Auto Român. Este echipat cu piese, subansamble și echipamente de la cei mai cunoscuți producători din lume.

„Considerăm că am produs un autobuz de înaltă calitate, iar raportul calitate – preț este foarte bun. Suntem fericiți că locuitorii Caransebeșului vor avea posibilitatea să circule cu autobuzele noastre și asigurăm că transportul public în comun va fi unul modern și civilizat”, ne-a declarat directorul executiv al firmei BMC Truck & Bus SA, Silvia Colacea.

Capacitatea autobuzului cu o lungime de 12 m este de 109 persoane, cea mai mare capacitate pe care o poate atinge un asemenea mijloc de transport, a mai adăugat Silvia Colacea, director executiv al BMC.

CITEȘTE ȘI:

Super autobuze pe străzile Caransebeșului! Fabricate în România, cu motoare Mercedes create pentru protejarea mediului! (FOTO)