INCENDIAR. Un funcționar din Primăria Oravița face afaceri cu tutun de contrabandă!

Deși pare absurd, inspectorul responsabil de situațiile de urgență a fost surprins de polițiștii de frontieră încălcând legea. Transporta nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de pachete de țigări.

Nicolae Moșoarcă este angajat al Primăriei Oravița cu atribuţii pe linie de protecţie civilă. Paradoxal, misiunea lui este să se asigure că pe linie de urgențe se respectă legislația, iar viața oamenilor este în siguranță. Dacă în timpul programului își derula activitatea în cadrul administrației publice locale, în orele libere se îmbogățea din tutunul de contrabandă adus de peste granițele țării.

Ghinionul său a fost că polițiștii de frontieră i-au oprit mașina pentru control, chiar în Oravița. Marfa pe care o transporta în autoturism valora 12 mii de lei. „În urma controlului efectuat asupra maşinii, condusă de M. N., în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj cantitatea de 1.000 pachete de ţigări marca «Marble», fără timbru fiscal”, potrivit STPF Caraş-Severin.

Funcționarul este acuzat de contrabandă cu țigări.