UPDATE. Cel mai mare producător de carne din Caraș-Severin, cel mai mare evazionist. Prejudiciu de 3,6 milioane de lei la C+C!

Poliţiştii din Caraş-Severin au ridicat 11.710 euro, aproximativ 73.000 de lei, documente contabile şi tehnică de calcul, în urma a 9 percheziţii efectuate, marți, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 3.600.000 de lei, prin evaziune fiscală. 90 de persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au efectuat 9 percheziţii domiciliare.

Activităţile s-au desfăşurat la domiciliile şi sediile sociale ale unor persoane din judeţul Caraş-Severin, bănuite de evaziune fiscală.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de aproximativ 3.600.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015 nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale. Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor. Reprezentantul societăţilor ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională”, se arată în comunicatul de presă transmis în urmă cu puțin timp de IPJ Caraș-Severin.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 11.710 euro, 72.839 de lei, documente contabile şi tehnică de calcul. De asemenea, au pus în aplicare 90 de mandate de aducere, persoanele depistate în judeţele Caraş-Severin, Dolj, Argeş, Cluj, Timiş, Braşov şi în municipiul Bucureşti fiind conduse la audieri.

La activitate au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi inspectori antifraudă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

UPDATE, ORA 17.00 – Cei doi administratori ai firmei C+C au fost reținuți pentru 24 de ore. Claudiu Cocora şi Lucian Orel vor fi, cel mai probabil, propuși pentru arestare preventivă.