Insula Ostrov poate deveni micul Rai de la malul Dunării. Sprijină şi tu iniţiativa locală!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Locuitorii din Moldova Nouă le cer cărăşenilor să fie solidari şi să dea dovadă de patriotism local pentru că trebuie să adune cât mai multe voturi pentru a primi finanţare în cadrul unui proiect.

Banii sunt alocaţi de OMV Petrom, care sprijină concretizarea ideilor de mediu în fiecare an. Deja, Ţara lui Andrei nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă comunitatea de la malul Dunării s-a înscris în competiţie şi are nevoie de sprijin. Suma pe care ar putea să o câştige nu este mare, dar cu ajutorul acesteia ar putea transforma Insula Ostrov în micul paradis, acum pierdut în sălbăticie.

Mai exact, proiectul „Ecoturismul – o şansă”, propus de Primăria Moldova Nouă în parteneriat cu Asociaţia Dunărea Moldova Nouă și RNP Romsilva-Administrația Parcului Natural Porţile de Fier RA urmăreşte să pună în valoare potenţialul ecoturistic şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale prin promovarea destinaţiilor ecoturistice, a valorilor culturale și istorice din zona sudică a Banatului Montan şi protecţia mediului în Aria Protejată Ostrovul Moldova Veche.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unei alternative fezabile de dezvoltare durabilă a comunităţilor locale aflate în declin socio-economic, conservarea patrimoniului natural, cultural şi promovarea zonei pe harta ecoturismului European.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Vom realiza patru trasee tematice ecoturistice: drumul morilor de apă de pe valea râului Gramensca, traseul peşterilor (gaura cu muscă, grota haiducească, gaura chindiei, Filip), traseul cascadelor de pe râul Moldoviţa şi traseul monumentelor istorice (cetatea Sf. Ladislau, castrul roman Divici, stânca Baba Caia, movila lui Attila). Pe faleza Dunării din Moldova Nouă, lângă CNIPT, se vor monta panouri şi plăcuţe informative. Astfel, vom realiza un centru de vizitare în aer liber cu toate legendele şi istoriile obiectivelor turistice din Clisura Dunării, după modelul văzut în Parcul natural pădurile Cehiei din Boemia de sud-vest și care aparține de regiunea Plzeň”, a declarat Cornel Martin, preşedintele Asociaţiei Dunărea pentru www.expressdebanat.ro.

Sumă totală necesară este de 9.945 de euro, iar pentru a intra în posesia banilor, Primăria Moldova Nouă, beneficiarul proiectului, trebuie să adune cât mai multe voturi. Contribuţia locală va fi de 2.295 lei, echivalentul a 510 euro, din care: 1.800 lei îi pune la bătaie Primăria Moldova Nouă pentru materiale necesare marcării traseelor şi organizarea de seminarii. 495 de lei este contribuţia celor de la parcul naţional pentru deplasările personalului propriu, implicat in proiect.

Ca să sprijiniţi comunitatea locală, acordaţi-vă votul AICI!

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/