Polițiști bătuți de clanul care avea intrare la comandantul Cătănescu! Dosarul s-a închis cu neînceperea urmăririi penale!

Contrabandiștii din Oravița care intrau la șeful Poliției Oravița de la acea vreme ca la ei acasă au antecedente deosebit de grave, dar care au fost tratate foarte lejer de organele de cercetare penală. Asta, ca să nu spunem în mod dubios!

 

În cel mai recent dosar penal deschis pe numele lui Marinel Covaci și al altor persoane implicate alături de acesta în contrabanda cu țigări apar anumite stenograme și referiri ale procurorului de caz la relațiile pe care contrabandiștii le aveau cu Remus Cătănescu. De la fostul de acum șef al Poliției Oravița, actualmente șef la Poliția Anina, Covaci ar fi mers să afle informații legate de persoana care oferă informații oamenilor legii despre activitatea sa infracțională. Întâmplător sau nu, după o discuție de vreo oră cu Cătănescu, Covaci i-a aplicat o corecție fizică omului care ajuta organele de cercetare penală. Lucrurile se complică și mai mult însă. Și asta, pentru că Marinel Covaci, dar și alți membri ai acestei familii au fost implicați și în trecut dosare penale deschise pentru contrabandă sau infracțiuni cu violență. De fiecare dată, au scăpat basma curată sau foarte ieftin.

Spre exemplu, Marinel Covaci și cumnatul său, Mihail Gavril Coveșan, au fost cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, după ce, în 12 martie 2009, ar fi folosit violența pentru a scăpa de doi polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor care îl prinseseră pe Coveșan în timp ce vindea țigări de contrabandă. Gheorghe Cosmin Ursul și Marius Deliman au venit la Oravița pentru a audia mai multe persoane într-un dosar penal. Pe la ora 11 au ajuns în parcarea complexului comercial din zona gării. Au coborât, deoarece au observat persoane care vând țigări. Niciunul nu purta uniforma de polițist și au făcut deplasarea cu o mașină neinscripționată cu însemnele poliției, astfel că niciunul dintre comercianții de țigări nu a fugit. L-au ochit imediat pe Coveșan, despre care știau că se ocupă cu comercializarea țigărilor de contrabandă. L-au prins exact când a scos un cartuș de țigări din portbagajul unui autoturism. I-au spus să ia plasa din portbagaj și să-i urmeze. Profitând că nu e încătușat, Coveșan s-a împins la un moment dat în cei doi luând-o la fugă pe scări către Piața Agroalimentară. Deliman a plecat imediat după el și l-a ajuns din urmă, deoarece Coveșan, imediat ce a aruncat plasa din mână, s-a împiedicat. Deliman a sărit pe el, Ursul rămânând să culeagă țigările aruncate.

Marinel Covaci a observat ce se întâmplă și a plecat să-și scoată cumnatul din mâinile oamenilor legii. Covaci l-a ridicat pe polițistul Deliman de pe cumnatul său, acesta profitând de ocazie și fugind printre oameni. Deși Deliman i-a spus lui Covaci că este polițist, acesta a continuat să-l lovească, după cum a mărturisit omul legii: „Am primit niște pumni în spate, după care i-am spus că sunt polițist, fără să reușesc să mă legitimez, însă acesta m-a prins cu capul între picioarele lui și nu-mi permitea să mă ridic, moment în care a început să-mi adreseze injurii mie, cât și la adresa instituției. Mi-a adresat injurii și amenințări că mă omoară”. Mărturia lui Ursul e la fel de elocventă: „M-a prins de gât ținându-mă de haină, iar eu i-am spus să ia mâna că suntem de la poliție și să nu mai dea în colegul meu pentru că suntem polițiști. I-am arătat legitimația și acesta a continuat să ne amenințe și tot îi dădea pumni colegului meu, afirmând că suntem hoți și comuniști”.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, mare surpriză! „Această susținere nu este însă susținută de niciun alt mijloc de probă”, a concluzionat procurorul de caz. Interesantă este și o altă idee reținută de procuror, și anume aceea că martorii au crezut că e vorba despre o agresiune stradală și că, de fapt, Covaci a intervenit să-și apere cumnatul. Procurorul Mihăilă a concluzionat la finele cercetărilor că faptele nu pot fi dovedite și, în consecință, a dispus scoaterea de sub urmărirea penală a celor doi. „Învinuitul Covaci nu avea cum să cunoască dacă atacul asupra cumnatului său Coveșan este just, considerând că acesta este victima unei agresiuni injuste din partea unui necunoscut”, a concluzionat procurorul. Asta, în ciuda faptului că sunt și destui martori care confirmă faptul că toată lumea a aflat cine sunt Deliman și Ursul. „S-a auzit strigându-se: «Poliția!»”, a spus unul dintre martori. Altul a auzit și el cum polițiștii și-au dezvăluit calitatea: „Sunt polițist sau sunt de la poliție”.

Covaci nu a recunoscut niciodată nimic. „Nu e adevărat că eu aș fi lovit vreuna din persoanele respective și nici nu am avut cunoștință că aceștia sunt polițiști, eu văzându-i doar când alergau după cumnatul meu și nu este adevărat că după ce și-au declinat identitatea în fața mea eu i-aș fi agresat atât fizic, cât și verbal”, s-a apărat Covaci, susținut fiind de câțiva martori. Culmea, și ei contrabandiști de țigări!

E mai mult decât evident însă faptul că toată lumea știa că Ursul și Deliman sunt polițiști. În primul rând, Coveșan nu ar fi avut de ce să-i urmeze și apoi să fugă de cei doi. Cum nu avea niciun motiv să arunce plasa cu țigări. La fel de limpede este și faptul că polițiștii și-au declinat identitatea de la bun început, numai că la dosar declarațiile colegilor de breaslă ai lui Covaci și Coveșan au cântărit mai mult decât cele ale martorilor neutri!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru alte dezvăluiri incendiare despre activitatea infracțională a clanului Covaci, tolerată de organele de cercetare penală!

Comments

 1. FDS says:

  De luni dimineata, articole la comanda.
  Cum puteti sa publicati toate prostiile procurorului Bucurica?
  Acum indrazneste sa vorbeasca de Mihaila? Cel care l-a tolerat ani de zile cu tot felul de prostii profesionale si orgii bahice?
  De ce nu scrieti si de corectiile fizice primite de procurorul Bucurica de la diversi cunoscuti de-ai lui? Pe fondul unor jigniri aduse la betie.
  De ce nu il intrebati pe Catanescu de la ce a pornit cearta dintre ei? Si cate dosare penale a facut membrilor familiei lui?

  Nu am vazut nici un ziarist sa publice adevarul despre BRG.

 2. colombo says:

  Abureli si exprimari de tot rahatu.Ziar PSD-ist.

 3. popescu says:

  cum sa instrumenteze un dosar acest procuror mihaila care tot timpul este vazut in oravita la birturi si care le ofera consultanta la traficanti de tigari si la toti tiganii cu probleme aceasta creatura bahica ar trebui trimis la parnaie alaturi de borfasii care au pus stapanire pe orasul oravita

 4. antisemit says:

  si colombo un prost basist

 5. bts says:

  Popescule,nu esti oare Georgicã cel bețiv ?

 6. MADA says:

  SUNTETI DE TOT RAHATUL SI VRETI SA PARA TOTUL ASA POMPOS CU TENTA MAFIOTA PENIBIL SILA COMANDA

 7. ha ha says:

  Acum o ling pe muzica lu procurorul care o lua in freza de la politistii de frontiera, cica era un procuror, reprezentantu legii supreme, cel mai tare, un fel de dani stanciu in materie de jurnalism. procurorul ala, cica era prezent la orice petrecere, cu sau fara invitatie, cu sau fara bani, la fel ca dani. intre niste ceaune, legea s-a prabusit fiindca era beata, la o alta petrecere, legea a luat-o din nou pe combustibil si incepea sa se ia de cucoane pana i s-a umblat la masca. Ar mai fi si un accident rezultat cu ranirea maidanezului din dreapta, speculatii. Daca eram jurnalist, ca dani, mancam un mic de la catanescu si schimbam placa. S-au intalnit lepadaturile in acelasi loc, uite cu cine se aduna si politistii si procurorii si borfasii si scriitorii pe hartie igienica! Intr-o tara normala, erati toti boschetari !

 8. BRG says:

  Gura targului despre Georgica:

  Intr-o seara participa la un chef la Cabana 7 Brazi si in urma unor declaratii sovine impotriva banatenilor + injuraturi + spart de usa, primeste o corectie fizica de la patronul Ion Milos si ofiterul de la arme si munitii, Mandoni. Si este aruncat la usa birtului. Si de atunci nu mai merge la Cabana. Ulterior, tot in acea seara se da la fata avocatului Drugarin si este inregistrat.

  In alta zi, dupa o chefuiala prieteneasca cu dl. Boca, este scos in palme afara, pe motiv de aluzii iubarete catre nevasta gazdei.

  O alta patanie a Georgelului este la restaurantul Casablanca, unde se chefuieste cu politistii, iar la final, in cadrul restrans, si-o ia inexplicabil in botic.

  Astea nu sunt povesti de presa, Stanciule?
  Daca tot publici ce zice gura targului.

  Si chiar, passatul vechi unde a disparut asa inexplicabil? Si a ramas doar ghipsul de pe mana maidanezului?

 9. ZORO DIN CARPATI says:

  LA PUSCARIE CU EI !

 10. popescu says:

  stimate BTS (BORFAS ,TAMPIT SI SENIL ) SA STI CA DIN BETIE OMUL SE TREZESTE DAR DIN PROSTIE NICIODATA, LA CAT ESTI DE REDUS MINTAL ESTE SINGURA POSTARE PE CARE POTI SA O FACI.