Harta tăierilor ilegale acoperă tot județul. Plouă cu dosare penale!

Express de Banat a relatat în numeroase rânduri faptul că se taie, cu sau fără acordul silvicultorilor. În ultimele 24 de ore, polițiștii au întocmit trei dosare penale pe această temă.

Cele mai mari probleme au fost depistate noaptea trecută în zona de sud a județului, tăierile ilegale și furtul de masă lemnoasă fiind depistate în localitățile Pojejena și Naidăș, dar și la Grădinari.

Mai exact, polițiștii au depistat un locuitor din Radimna, în zona denumită „Padini”, situată pe raza comunei Pojejena, în timp ce încărca într-o căruţă material lemnos provenit din tăierea a șapte arbori nemarcaţi, de esenţă gorun.

Aceiași oameni ai legii din Pojejena şi Naidăş au avut o noapte intensă pentru că au depistat un cetățean care a încălcat legea la același capitol și în zona denumită „Padini”, situată pe raza comunei Pojejena. Acesta secţiona cu ajutorul unui motoferăstrău mecanic material lemnos provenit din tăierea ilegală de pe picior a unui arbore de esenţă gorun nemarcat.

La rândul lor, și polițiștii din Oraviţa au depistat pe raza comunei Grădinari doi cetățeni, din aceeași comună, în timp ce transportau cu o căruţă material lemnos de esenţă cer şi jugastru, fără a deţine documente legale de transport. Aceștia au fost arși și la buzunare cu amendă.

În toate cazurile, au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept şi furt de arbori.