Circulație blocată pe cea mai importantă arteră din Caransebeș. Un șofer băut a intrat cu mașina într-un autobuz! [FOTO]

Un bărbat din Caransebeș a scăpat ca prin urechile acului, doar cu arcada spartă, în urma unui accident de circulație produs pe Calea Severinului.

Șoferul s-a urcat băut la volan și în drumul său spre cartierul Balta Sărată, la ieșire din municipiu spre București, nu a mai reușit să țină direcția și a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de un autobuz care transporta muncitori de la o firmă din Lugoj.

„Un bărbat conducea un autoturism dinspre centru spre Balta Sărată, iar la intersecția cu strada Zlagnei, într-o curbă la stânga, intră pe contrasens și acroșează un autobuz. Șoferul a fost transportat la spital cu răni ușoare. La testarea cu aparul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,55”, a declarat, pentru Express de Banat, comisar-șef Decebal Davidoiu, șeful Poliției Rutiere Caraș-Severin.

Autobuzul transportă muncitori de la fabrica de încălțăminte Rieker din Lugoj, iar la momentul impactului în autobuz se aflau doar șoferul și doi pasageri. Nimeni din autobuz nu a fost rănit.

Șoferul autobuzului spune că nu a mai putut evita autoturismul. „Am văzut mașina că a tăiat sensul de mers cu 50 de metri înainte, dar am crezut că va vira la stânga să intre pe strada Zlagnei. Abia când am văzut că șoferul nu schițează niciun gest mi-am dat seama că vine spre mine și am încercat să-l evit, dar a fost prea târziu, am rămas aici pe pod, am frâna,t dar s-a izbit violent de autobuz”, spune șoferul autoutilitarei.

În urma impactului, șoferul autoturismului, care era singur în mașină, a rămas încarcerat și a fost nevoie de intervenția echipajului SMURD pentru a-l scoate în siguranță și a-l transporta la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, este norocos pentru că s-a ales doar cu ușoare traumatisme. Pentru vătămare corporală din culpă și alcoolemie peste limita legală bărbatul care a provocat accidentul se alege cu dosar penal.

Din cauza accidentului, circulația a fost blocată aproximativ 40 de minute, traficul fiind deviat.