„Stelele Banatului”, dovadă vie că în România s-a jucat cândva fotbal de mare calitate

explo 1000x200

Speranțele fotbalului de mâine au văzut la lucru, la finele săptămânii trecute, la Caransebeș, „Stelele Banatului”, fostele glorii ale fotbalului din vestul țării, unele chiar ale fotbalului românesc și mondial.

La invitația omului de afaceri caransebeșean Dan Avram, care și-a petrecut copilăria, iar mai apoi tinerețea în iarba pe care s-a jucat cu adevărat fotbal de mare calitate, au fost prezenți timp de două zile la Caransebeș Miodrag Belodedici, câștigător a două Cupe ale Campionilor, cu Steaua Roșie Belgrad și Steaua București, Iosif Rotariu, născut la Prigor și ajuns celebru după ce l-a transformat într-un anonim pe marele Maradona, la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, dar și mulți alții. Dan Potoceanu, Ovidiu Petre sau Costică Marcu au strâns și ei peste 200 de selecții în tricolorul României și au venit la Caransebeș pentru a le da copiilor un exemplu.

Finala turneului „Stelele Banatului”, ediția a IV-a a fost câștigată de echipa Caransebeșului, care a învins la limită echipa județului Hunedoara. De câștigat au câștigat însă cu toții, bucuria reîntâlnirii și rememorarea bătăliilor tradiționale din teren fiind mai importante decât scorurile înregistrate de tabela de marcaj.

I-au dat lui Dan Avram o mână de ajutor în organizarea evenimentului Primăria Caransebeș, Asociația Județeană de Fotbal și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. La finalul competiției, copiii prezenți la sală s-au bucurat de peste 200 de tricouri cu numele stelelor fotbatului bănățean. Repriza a treia, pregătită în detaliu de Dan Avram, a însemnat încă o lecție pentru actuala generație de fotbaliști. Cândva, fotbaliștii români știau și cu șprițul, și cu mingea. Și s-au descurcat la fel de bine și acum, deși unii dintre ei au ajuns la vârste venerabile. Iar asta s-a văzut duminică, în meciul-vedetă, dintre Stelel Banatului și o ipotetică selecționată a României. Printre Stelele Banatului și-a făcut loc și primarul Felix Borcean. N-a fost în niciun caz titularizat pe pile, deși cârcotașii au cam comentat. Edilul-șef le-a închis gura contestatarilor, pentru că a înscris două goluri.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157675824176263″]

„A fost o mare emoție să debutez la vârsta asta alături de Belodedici, Rotariu, Ovidiu Petre și ceilalți mari fotbaliști. Am fost repartizat în această echipă formată din glorii tocmai pentru a echilibra raportul de forțe dintre cele două echipe. A fost o reală încântare să evoluez alături de acești mari jucători cred că m-am descurcat bine, am marcat și două goluri așa că am plecat fericit acasă”, ne-a declarat primarul Felix Borcean, care a mai precizat că pe viitor administrația publică se va implica mai mult pentru a aduce la Caransebeș oameni din elita fotbalului românesc.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157679374904926″]

banner 970 x 250