Cărășenii, din ce în ce mai bolnavi! Creștere alarmantă a cazurilor de tulburări mintale!

untitled design set 970x90 px

În ciuda progreselor medicale și a tehnicilor din ultimii ani, cărășenii sunt din ce în ce mai bolnavi. În ultimii 6 ani, numărul cazurilor de tulburări mintale aproape că s-a dublat!

Numărul cazurilor de boli cronice a crescut în Caraș-Severin. Potrivit unei analize efectuate de Direcția de Sănătate Publică, în perioada 2010-2016 s-au înregistrat creșteri la toate bolile cronice.

Cea mai importantă creștere o înregistrează tulburările mintale. Numărul de îmbolnăviri a crescut cu 78,69% comparativ cu anul 2010, astfel că, în prezent, la medicii de familie sunt înregistrați 7.537 de pacienți cu astfel de afecțiuni. Fenomenul nu are o explicație concretă, însă cel mai probabil creșterea este cauzată de nivelul stresului la care sunt supuși cărășenii, în principal din motive socio-economice.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe locul doi la creșterea numărului de îmbolnăviri se situează bolile cerebro-vasculare, cu 66,10% mai multe cazuri decât în 2010, urmate de bolile pulmonare, cu 51,78%. O explicație în acest caz o constituie îmbătrânirea populației și scăderea sporului natural.

La nivelul județului, cea mai răspândită boală rămâne hipertensiunea arterială, care afectează aproape 17% din populația totală a județului, urmată de cardiopatii ischemice – 8,52% și diabetul zaharat, de care suferă 3,51% dintre cărășeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/