Tânărul care a decapitat un om ar fi putut fi oprit înainte de accident

Petru Sorin Stoica era de mult timp un pericol public pe şoselele judeţului, şi nu numai, dar reacţia palidă a oamenilor legii i-a permis să curme o viaţă.

Accidentul din ziua de 23 martie, de pe drumul care leagă Berzovia de Bocşa, când un biciclist a fost accidentat mortal, trupul fiindu-i pur şi simplu decapitat, scoate la lumină lucruri uluitoare despre cel ce se afla la volan, un tânăr de 24 de ani. Petru Sorin Stoica a fost condamnat în 2011 pentru că a fost prins conducând pe drumurile publice fără a avea permis. A fost condamnat de Judecătoria Reşiţa la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de trei ani. Orice încălcare a legii penale în acest interval de timp i-ar fi putut atrage imediat revocarea suspendării condiţionate, cu alte cuvinte, pedeapsa ar fi devenit executorie, iar el, încarcerat. În 13 noiembrie 2013, deci în perioada termenului de încercare, Stoica a fost prins din nou la volan. Tot fără permis! De fapt, a prezentat organelor de poliţie un permis italian. Autorităţile italiene susţin însă că nu au eliberat un astfel de act cetăţeanului român, astfel că permisul lui Stoica s-a dovedit a fi fals. Asta înseamnă o altă infracţiune. Dosarul întocmit în noiembrie 2013 se află încă în curs de soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Ar fi putut fi uşor încătuşat, dar s-a bucurat de clemenţă şi a continuat să-şi facă de cap pe şoselele judeţului.

CITEŞTE ŞI: VIDEO/FOTO: Acesta este tânărul care l-a decapitat pe biciclist! Este propus pentru arestare preventivă!

leader board 728 x 90 px

UPDATE: Tânărul care l-a decapitat pe biciclist a fost reținut pentru 24 de ore!

                           Bătrânul decapitat în trafic era pasionat de ciclism. Vezi declarația oficială a Poliției!

 

NEWS ALERT. Imagini horror în urma unui groaznic accident la ieşire din Bocşa. Un bărbat a fost decapitat!

 

Acum, după ce a omorât un om, „procurorul a apreciat că inculpatul Stoica, prin încălcările repetate ale legislaţiei rutiere şi prin dispreţul manifestat faţă de lege, prezintă un pericol public real pentru ordinea publică, și, deşi cunoştea că fusese condamnat penal pentru o infracţiune la regimul circulaţiei şi că mai era cercetat într-un alt dosar penal pentru acelaşi gen de infracţiune, a perseverat în încălcarea legii, ceea ce a culminat cu decesul unei persoane”, după cum s-a reţinut în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Lucrurile ar fi putut fi şi mai grave astăzi, în sensul că numărul victimelor lui Stoica putea fi altul. În momentul punerii în discuţie a măsurii preventive care să se ia faţă de inculpat, reprezentatul Ministerului Public a învederat instanţei că nici la această oră „nu există un permis de conducere eliberat de către autorităţile italiene pe numele inculpatului”. Mai mult, „în ultimii trei ani, inculpatul a schimbat trei autoturisme, iar autoturismul care a fost implicat în accident îl deţine de un an, timp în care se poate presupune că acesta a condus autoturismul, deşi nu posedă permis de conducere”.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru alte amănunte despre şocantul accident dintre Berzovia şi Bocşa!