Acesta este tânărul care l-a decapitat pe biciclist

Petru Stoica, reținut aseară pentru 24 de ore, după ce polițiștii au constatat că permisul de conducere era fals, a fost adus în această dimineață la Parchet, iar ulterior va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 18.00 – Judecătorii au decis ca tânărul care l-a decapitat pe biciclist să rămână în arestul IPJ Caraș-Severin pentru 30 de zile.

UPDATE 11.30 – Familia tânărului s-a adunat dis-de-dimineață în fața Parchetului și a așteptat să îl vadă pe acesta. Tatăl său, Petru Căldăraș, susține că fiul este nevinovat și că permisul de conducere al acestuia era valabil. Asta, în ciuda faptului că oamenii legii au primit confirmare de la colegii din Italia că documentul prezentat de tânăr ar fi fost fals.

CITEȘTE ȘI: Poliția italiană în alertă din cauza tânărului care l-a decapitat pe biciclist. Vezi ce condamnări mai are!

„Este nevinovat, este un băiat la locul lui, lucrează în Italia, acolo unde și-a obținut și permisul. Acum, Dumnezeu să facă așa cum crede, a spus tatăl tânărului, Petru Căldăraș. Acesta a fost însoțit de mama autorului accidentului, dar și de soția tânărului propus pentru arestare preventivă. Cei trei au alergat în urma mașinii de arest să îl încurajeze pe tânăr.

YouTube video

Bărbatul susține că ar fi încercat să ia legătura cu familia biciclistului decapitat, dar oamenii, îndurerați, s-au arătat dezinteresați să poarte vreo discuție. Petru Călădraș spune că regretă cele întâmplate, iar fiul său, adus în această dimineață la Parchet, a declarat și el același lucru.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/FOTO: Bătrânul decapitat în trafic era pasionat de ciclism. Vezi declarația oficială a Poliției!

Propus pentru arestare preventivă

Între timp, însă, procurorii nu s-au lăsat impresionați de regretele afișate de membrii familiei lui și cer arestarea preventivă a tânărului de 24 de ani, care s-a dovedit a fi recidivist.

„Tânărul, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşita, mai este cercetat şi în alt dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, întrucât în luna noiembrie 2013 a fost depistat conducând un autoturism pe raza oraşului Bocşa, iar din verificările efectuate la momentul respectiv a rezultat ca nu poseda permis de conducere, fiind începută urmărirea penală în luna ianuarie 2014”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157642942031844″]

În prezent, faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

CITEȘTE ȘI: Imagini horror! Un bărbat a fost decapitat!

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!