Au caracter, dar problemele nu s-au rezolvat!

explo 1000x200

În conturile handbaliştilor reşiţeni au intrat zilele trecute ceva bani, astfel că, astăzi, după o săptămână de vacanţă, la antrenamentele lui Aihan Omer a fost prezentă toată echipa.

Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a dat asigurări că nu se pune problema desfiinţării echipei de handbal pe care o finanţează împreună cu primăriile celor două municipii din judeţ. Banii care au ajuns la jucători şi stafful tehnic au mai detensionat puţin atmosfera, dar lucrurile rămân încă incerte. „Încă o dată încercăm să dăm dovadă de caracter şi să ne vedem de treabă în continuare ca o echipă profesionistă. Mă bucur că băieţii au înţeles acest lucru şi sunt prezenţi la antrenamente. Mai mult decât atât, dau sută la sută din ei. Suntem optimişti că ne îndeplinim obiectivul impus de club. Credem în şansa noastră, ne dorim ca această echipă să rămână în prima ligă şi, de ce nu, poate cu alte perspective pentru campionatul următor. Lucrurile par să se îndrepte şi mă bucur, deoarece jucătorilor li se asigură astfel o anumită linişte. Mă bucur foarte mult că domnul preşedinte Sorin Frunzăverde s-a implicat personal şi se pare că lucrurile se vor îndrepta încet, încet. Acest lucru ne dă speranţe că această echipă atât de iubită nu va muri şi va rămâne echipa-fanion a acestui judeţ”, a declarat antrenorul Aihan Omer.

Bani s-au dat, dar cam puţini!

Căpitanul lui HC Caraş-Severin, Mişa Rohozneanu, este mult mai rezervat în declaraţii şi avertizează că situaţia e departe de a fi rezolvată. „Din punctul meu de vedere nu a fost depăşită situaţia. Pot să spun doar că am primit o parte din bani, dar care nu acoperă decât într-o proporţie foarte mică datoriile care sunt faţă de noi. E prima zi la antrenamente, încă nu am reuşit să discutăm concret cu cei din conducere. Din punctul meu de vedere, nu s-au rezolvat problemele. Nu noi am dat termene, nouă ni s-au dat termene. Din luna august ni s-a spus ba că vineri, ba că luni, că se vor remedia problemele. După ultima discuţie a rămas că până la play-out se va ajunge la zi cu salariile. Noi nu am pus condiţii că dacă nu se achită până la o anumită dată nu jucăm. Drept dovadă, la Bacău noi am vrut să mergem, deşi ştiţi condiţiile în care am plecat, fără să fie vina noastră. Mai departe nu pot să ştiu, eu pot să vă spun un punct de vedere personal, dar noi suntem o echipă şi vom discuta între noi. Îmi doresc să încheiem campionatul, aşa ar fi normal, dar nu pot să hotărăsc eu pentru nimeni”, a spus Rohozneanu.

Ofertaţi de alte echipe!

Coordonatorul de joc al Reşiţei nu exclude posibilitatea ca până la finele sezonului Aihan Omer să mai piardă jucători în cazul în care situaţia nu se va apropia cât mai mult de rezolvare. „Nu ştiu ce are fiecare de gând, dacă vor mai accepta situaţia. Sunt echipe care au luat legătura cu jucătorii şi în cazul în care s-au decis să meargă în altă parte există posibilitatea să nu mai joace dacă nu li se respectă contractul şi nu li se achită drepturile. Mi-aş dori să jucăm până la final, dar vom vedea ce va fi”, a comentat Rohozneanu.

Rămân fără masă!

De ceva vreme, clubul nu le mai pune la dispoziţie handbaliştor masa,  iar acest aspect arată că situaţia financiară este în continuare dificilă. „Am discutat în calitatea pe care o am cu preşedintele Cristi Angyal despre una din problemele foarte importante şi nu s-a putut rezolva deocamdată. Sper să se găsească o soluţie cât mai repede, pentru că e o situaţie, din punctul meu de vedere, jenantă, ca la o echipă de Liga Naţională să nu ai masă. Se poate interpreta în orice fel, că noi nu avem ce mânca, dar nu e cazul. Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Sunt lucruri pe care le-am spus în nume personal, iar altele în calitatea pe care o am la echipă”, a adăugat Rohozneanu.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. HC Caraş-Severin va juca ultimul meci din sezonul regulat în 10 aprilie, în deplasare, cu Potaissa Turda, după care va evolua în play-out pentru a-şi păstra locul în Liga Naţională.

 

CITEŞTE ŞI: MIHAI STEPANESCU: „Am putea să mai ajutăm echipa de handbal cu 75.000 de lei!”

banner 970 x 250