Speranţe împlinite la deponeu? Nu pentru toate oraşele cărăşene va fi sărbătoare în 2 aprilie!

Cu certitudine, 2 aprilie 2018 este data când deponeul de la Lupac va deveni operațional. Termenul este înaintat de către președintele ADI Intercom Deșeuri, Luca Mălăiescu, primar al orașului Oțelu Roșu.

„Așteptăm cu nerăbdare deschiderea acestui deponeu, deja cei care au câștigat licitația pe zona 6, pe zona de la Obreja la Bucova, în care intrăm și noi, au legătura cu noi. Județul a fost împărțit în 6 zone, zona 1 este Reșița, Caransebeșul face parte din zona 1 la Reșița, iar zona 6 suntem noi, cei de pe Valea Bistrei. Pentru această zonă maximul de tarif este 7,7 lei, o să vedem cât stabilește firma care va colecta și transporta gunoiul de pe această zonă. Noi în decembrie anul trecut am majorat tariful la gunoi, pentru că aveam tariful cel mai mic din județ, de 3,9 lei de persoană, și a trebuit să-l creștem la 6,6 lei. Pentru că nu mai puteam să mergem la același preț, au lăsat ca măsură și cei de la Curtea de Conturi, am făcut o analiză foarte serioasă cu tot ceea ce implică cheltuieli și a ieșit aproape dublu tariful la gunoi, am făcut și investiții în această zonă”, a menționat Luca Mălăiescu, șeful administrației publice locale din Oțelu Roșu.

Acesta a mai specificat că primăriile de orașe și municipii vor preda întreaga gestionare a gunoiului din primul an firmei care a câștigat licitația, iar primăriile de comune, din al doilea an.

Luca Mălăiescu a răspuns, în calitate de președinte ADI Intercom Deșeuri, și întrebărilor legate de municipiul Caransebeș.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„La Caransebeș este o problemă mai delicată, fiind singurul oraș care are contract deja cu o firmă de salubritate, care gestionează deșeurile din municipiu. Ei au un contract cu Transal Urbis pe o perioadă mai lungă și nu pot rezilia acel contract. De exemplu, la Oțelu Roșu, noi am stipulat în contract că el este valabil cu firma din Hațeg doar până când intră în lucru deponeul de la Lupac. Astfel că la Caransebeș va rămâne Transal să colecteze gunoiul și vor face contract cu cei de la Lupac separat. Din punct de vedere al legalității, Primăria trebuia să facă contract direct cu firma care a câștigat licitația la ADI Intercom, pentru Lupac. Din cauză că este o problemă din punct de vede al legalității, având un contract pe o perioadă mai îndelungată, eu cred că aici a fost o eroare a Primăriei și Consiliului Local”, menționează Luca Mălăiescu, în calitate de președinte al ADI Intercom Deșeuri.

Primarul spune că este foarte mulțumit pentru Oțelu Roșu, pentru că, din momentul deschiderii activității firmei care a câștigat licitația pentru zona Oțelu Roșu, Primăriei nu-i revine decât sarcina de a verifica modul de lucru al societății și i se va lua de pe cap această problemă a colectării, sortării și transportării deșeurilor menajere.

„Pot doar să urmăresc să fie curat în oraș, să-și ridice deșeurile conform graficului, să nu lase mizerie în urma lor, îi putem amenda pentru nereguli. Deci va fi mai bine, pentru că toate contractele cu populația vor fi făcute de firma respectivă, deci primăriile nu mai au nimic de a face cu acest serviciu. Iar la comune e și mai bine, firma va dota casele cu pubele pe sortimente. La oraș noi avem obligația să le asigurăm europubele pentru selectarea deșeurilor, văd că la Caransebeș nici nu s-a început așa ceva. Noi am respectat contractul, toate cartierele fiind asigurate cu pubele”, spune Luca Mălăiescu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/