Băleanu cheamă OLAF-ul la Consiliul Județean! Deturnare de fonduri europene pe bacul de la Moldova Nouă?!

Liderul Partidului Verde din Clisura Dunării, Eugen Băleanu, a lansat acuzații foarte grave cu privire la deturnarea fondurilor europene accesate în parteneriat de Primăria Moldova Nouă și Consiliul Județean Caraș-Severin pentru a deschide un nou punct de trecere a frontierei cu Serbia peste Dunăre.

Văzut ca o nouă poartă deschisă investitorilor și turiștilor de către primarul Adrian Torma sau președintele CJ Silviu Hurduzeu, punctul de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă ar ascunde în spate, de fapt, o afacere murdară. Cel puțin asta crede Eugen Băleanu, care a anunțat că a pregătit deja o sesizare pentru Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă deoarece proiectul ar fi fost deturnat de la adevărata lui destinație. „Destinația lui era transport de mărfuri, cu tiruri, astăzi ne trezim că numai mașinuțe putem plimba. Deci a fost deturnat. Sunt mai multe aspecte juridice pe care noi le-am sesizat și le vom da mai departe”, a explicat Băleanu pentru Express de Banat.

Fiind întrebat în timpul interviului live dacă sugerează că la Moldova Nouă s-a făcut deturnare de fonduri europene, liderul Partidului Verde a detaliat: „Sugerez și afirm. Suntem martori la construcția unui port care va fi efectiv numai pentru turiști. Proiectul a fost deturnat de la ceea ce a fost proiectat. Timp de șase licitații, soluția tehnică a fost pentru transport greu. Bacul s-a comandat pentru transport greu. Torma a venit în Consiliul Local pentru un credit de un milion de euro. Ne-am trezit că după ce a accesat milionul de euro, s-a revenit asupra soluției tehnice din 2008. E atâta prostie la Moldova Nouă! Cum e posibil, Consiliul Județean sa fie de acord cu construcția altui port în Moldova Nouă când tu ai portul de stat, al tău, port în care s-au investit câteva milioane de euro?!”

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Eugen Băleanu contestă decizia administrației județene care a implementat alături de Primăria Moldova Nouă proiectul cu bacul, arătând că orașul are deja un port, cu gară fluvială, cu tot ce e nevoie, în care s-au investit câteva milioane de euro. „Stă nefolosit la Moldova Nouă de mai bine de 15 ani. Mă pun să mai fac un port?! Unde?! În cel mai poluat loc de pe cursul Dunării. Deci cum e posibil, Consiliul Județean să investească într-un port în condițiile în care Consiliul Județean e, totuși, reprezentantul statului într-un județ?!”, se întreabă Băleanu.

banner maxagro