SENTINȚĂ. Autorul accidentului horror de la Bocşa face ani grei de puşcărie

Sorin Stoica plăteşte cel mai greu dintre toţi cei care au însângerat şoselele Banatului în urma unor accidente rutiere ce au îngrozit opinia publică.

Claudiu Hauptmann, cu cinci vieţi curmate, Iacob Chişărău, cu trei studenţi băgaţi în pământ, sau Mihail Dumitru, cu un mort şi un fotbalist lăsat infirm, au scăpat cu pedepse mai mici decât cea primită de Sorin Stoica, autorul accidentului şocant care a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Bocşa, în urma căruia un biciclist a fost pur şi simplu decapitat. Tragedia s-a produs din vina exclusivă a şoferului. De fapt, e mult spus şofer, deoarece Stoica nu are carnet de conducere. Circula cu unul fals, asta după ce mai primise o condamnare pentru aceeaşi infracţiune. A gonit nebuneşte, a făcut o manevră periculoasă şi interzisă şi a ucis un om nevinovat. Acum plăteşte cu ani grei de puşcărie.

Citește și Tânărul care a decapitat un om ar fi putut fi oprit înainte de accident

Judecătoria Reşiţa l-a găsit vinovat pentru comiterea a trei infracţiuni: conducere a unui vehicul fără permis, uz de fals în legătură cu autoritatea unui stat străin şi ucidere din culpă. Totodată, lui Sorin Stoica i-a fost revocat beneficiul suspendării condiţionate a pedepsei de 1 an închisoare, primită în 2011. „Judecătoria Reşiţa aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani şi 6 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa de şapte ani şi şase luni închisoare”, se arată în încheierea instanţei. Eduard, Maria şi Peter Boden, rudele victimei, nu s-au constituit părţi civile în cadrul procesului penal şi nu au cerut niciun fel de daune inculpatului.
Este o soluţie corectă din punctul meu de vedere, raportat la fapta comisă şi urmările pe care le-a produs, dar cu toate acestea nu acoperă durerea din suflet a părţilor vătămate şi a familiei care a rămas în urmă. Nu am solicitat nimic în latură civilă”, a declarat pentru expressdebanat.ro avocata Cosmina Lugoj.
Sentinţa Judecătoriei Reşiţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Sorin Stoica rămâne până la pronunţarea unei sentinţe definitive în arest preventiv.

Citește și Acesta este tânărul care l-a decapitat pe biciclist

Citește și  Tânărul care l-a decapitat pe biciclist a fost reținut pentru 24 de ore!

Comments

 1. ovidiu says:

  o cioara mai putin !!!

 2. Bocsean Socat says:

  Cum dracu sa iei 5 ani de puscarie pentru OMOR?!?!!? Tara de cacat!!!

 3. stefi says:

  ba iesti un puscarias

 4. Stefan Nicolescu says:

  INDIFERENT CUM ESTE LUATA VIATA UNUI OM, CEL CARE COMITE ACEST LUCRU, SE NUMESTE CRIMINAL, IAR PEREAPSA TREBUIE SA FIE DE INCHISOARE PE VIATA, FARA DREPT DE ELIBERARE CONDITIONATA si DUPA PAREREA MEA AS MAI ADAUGA LA PEDEAPSA CU INCHISOARE PE VIATA SI MUNCA GREA 16 ORE PE ZI, CU EXCEPTIA ZILELOR DE DUMINICA SI A SARBATORILOR CRESTINE.

 5. Necunoscut says:

  Lasa ca e bine, peste 7 ani iese baiatu din puscarie si mai face o victima, Felicitari justitiei din Romania.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/