SCANDALOS. Protecție de stat pentru firma de pază Mike Security! De la Fisc, de la ITM, de la prefect, de la toată lumea!

Tribunalul Caraş-Severin i-a respins Cameliei Chivu, directorul juridic al Fiscului din Caraș-Severin, cererea de ridicare a controlului judiciar după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi a studiat dosarul în care e urmărită penal alături de patronul firmei de pază Mike Security și fostul prefect de Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu!

Din păcate pentru ea, după o sentinţă pronunţată de Curtea Constituţională recent, controlul judiciar impus de către procurori poate fi atacat o singură dată, la judecătorul de drepturi şi libertăţi al instanţei competente material şi teritorial, fără să mai aibă posibilitatea de apel ori recurs la decizia acestuia. Pe 5 februarie 2015, Tribunalul Caraş-Severin lua pentru întâia oară în discuţie cererea Cameliei Chivu, acuzată de procurorii DIICOT de „sprijinirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor,  abuz în serviciu în formă continuată, complicitate în formă continuată la infracţiunea de evaziune fiscală săvârșită prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile”. Procurorii DIICOT susţin că jurista se afla în flagrant conflict de interese atât timp cât coordona juriştii Fiscului, dar reprezenta şi societatea Mike Security Group tocmai împotriva acţiunilor formulate de către juriştii coordonaţi de ea.

Procurorii DIICOT, în ordonanţa de impunere a controlului judiciar, susţin că directorul juridic al Fiscului, Camelia Chivu, evita să fie văzută la serviciu în prezenţa inculpatului Pistol-Ivan Viorel pentru a nu atrage suspiciunea colegilor. Relevantă ar fi în acest sens următoarea convorbire telefonică din data de 04.08.2015, când, la ora 10:40:27, Camelia Chivu a contactat-o pe Mihaela Constantin. Cele două au stabilit să se întâlnească la Direcţia Judeţeană de Administrare Fiscală, dar, întrucât  Mihaela Constantin urma să vină însoţită de Viorel Pistol, Camelia Chivu i-a transmis că ar fi mai bine ca cei doi să ajungă la Fisc înainte de a se întoarce ea de la Tribunal, evitând astfel să atragă din nou suspiciunea colegilor de serviciu. Camelia Chivu îşi justifică „temerea” prin faptul că unul dintre colegii săi este din Valeadeni (unde deţine şi Pistol-Ivan Viorel un imobil) şi presupune că acel coleg îl cunoaşte pe inculpatul Pistol:

,,(…)…MIHAELA CONSTANTIN: Bine, ne vedem.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Aşa, aşa, da, da.

MIHAELA CONSTANTIN: Bine, bine.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Numa’ tu sună-mă că io nu-s la lucru, îs… am venit la Tribunal şi mă mai învârt un pic şi să mă suni, ştii?

MIHAELA CONSTANTIN: Bine. Învârtă-te că şi io mă-nvârt o oră.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Numa’ ştii cum ar… cum să zic, ar fi fain să… şi dacă îi dacă ne vedem, dacă nu-s ajunsă încă nu-i problemă, ca să nu tot zică ăia că nu ştiu ce pun ţara la cale…

MIHAELA CONSTANTIN: Ăhă.

CHIVU CAMELIA FELICIA:.. că-i MITICĂ ăla care-i băgător de seamă şi..

MIHAELA CONSTANTIN: Ăhă.

CHIVU CAMELIA FELICIA:… îmi poartă de grijă şi atuncia io ştiu numa’ modific şi dup-aia cobor si-ţi dau aia, că nu-mi ia mult să modific trei secunde dacă…

MIHAELA CONSTANTIN: Bine.

CHIVU CAMELIA FELICIA:… dacă zici la sumă sau la…

MIHAELA CONSTANTIN: Da.

CHIVU CAMELIA FELICIA:.. înţelegi cum zic? Ştii? Bun?

MIHAELA CONSTANTIN: Da, da, da.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Dacă trebe, ca să nu ne vadă acolo că dup-aia…

MIHAELA CONSTANTIN: Bine.

CHIVU CAMELIA FELICIA:… dacă ai fi numai tu, dar vine şi VIO şi el ştii cum îi aşa…

MIHAELA CONSTANTIN: Da, păi trebuie şi el.

CHIVU CAMELIA FELICIA:… se bagă şi… păi da şi atuncia ăsta îl ştie, ei se ştiu că şi ăsta îi tot de la Valea Denii…

MIHAELA CONSTANTIN: Ştiu.

CHIVU CAMELIA FELICIA:… şi n-am chef ştii de discuţii şi de numa’ na nu-i zi la VIO, nu vreau să se supere, dar…

MIHAELA CONSTANTIN: Bine. Nu, stai că ştiu.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Ştii cum zic îs şi io pusă într-o situaţie aiurea dup-aia…

MIHAELA CONSTANTIN: Am înţeles.

CHIVU CAMELIA FELICIA: Că ăla ai văzut că mă tot întreabă: „Dar unde-ai fost? Ce faci?”

MIHAELA CONSTANTIN: Da.

CHIVU CAMELIA FELICIA: … că el mă vede şi dup-aia mă ia pe mine la rahatul ăla, ştii?

MIHAELA CONSTANTIN: Ştiu, ştiu, ştiu.

CHIVU CAMELIA FELICIA: De-asta. Na deci tu indiferent, tu când îţi, tu eventual dacă vrei poţi să-mi trimiţi în mesaj suma.

MIHAELA CONSTANTIN: Bine.”

Din analiza datelor obţinute în urma accesului în sistemul informatic reprezentat de adresa de e-mail a Mihaelei Constantin „s-a constatat că inculpata Camelia Felicia Chivu a întocmit contestaţii în numele SC Mike Security Group SRL şi SC Pad Consult Guard SRL chiar împotriva actelor/dispoziţiilor emise de către instituţia ale cărei interese ar trebui să le reprezinte… În data de 26.08.2014, ora 07:01, Mihaela Constantin primeşte un e-mail de la adresa de poștă electronică utilizată de inculpata Camelia Chivu, ce are ca subiect «Contestaţie dispoziţie» şi care conţine un ataşament denumit «Contestaţie măsuri.doc». Este vorba de o contestaţie împotriva măsurilor stabilite de organele de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin – Activitatea de Control Fiscal, formulată de SC Pad Consult Guard SRL prin lichidator SCP Licev Grup SPRL şi întocmită, în fapt, de inculpata Camelia Felicia Chivu”.

Practic, reţin procurorii, Camelia Felicia Chivu a întocmit o contestaţie împotriva măsurilor dispuse de instituţia ale cărei interese ar fi trebuit să le reprezinte. Iar aceste suspiciuni i-au părut rezonabile judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Caraş-Severin, fapt pentru care a respins cererea juristei Finanţelor Publice, menţinând ordonanţa DIICOT. Aşa cum am mai arătat, sentinţa aceasta este definitivă şi nu mai poate fi atacată.

CITEȘTE ȘI:

Tupeu și sfidare mai rar întâlnite! Ciobanu s-a întors la ITM, instituție care a închis ochii la fărădelegile patronului Mike Security!

Armata „Mike Security”, la negru! Prefectul Ciobanu i-a ținut spatele!

EXCLUSIV. Directorul juridic al Fiscului contestă controlul judiciar în dosarul „Mike Security”! De la volanul limuzinei dăruite de Pistol! (UPDATE)

Cu dedicaţie pentru gruparea infracţională „Mike Security”! De la PSD, milioane! De la PDL, probleme!

Prefectul Ciobanu a ascuns relațiile contractuale cu Mike Security! Limuzinele lui Pistol, la dispoziția oamenilor cu influență!