Armata „Mike Security”, la negru! Prefectul Ciobanu i-a ținut spatele!

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Nicolae Miu Ciobanu, fostul prefect de Caraș-Severin, s-a purtat în perioada în care a condus Inspectoratul Teritorial de Muncă precum lupul pus paznic la oi! Nici măcar calitatea de prefect nu l-a adus pe drumul cel bun, ci a continuat să asigure spatele firmei lui Viorel Pistol. Deloc dezinteresat!

Despre Mike Security Group, mai exact despre neregulile de la firma de pază, s-a scris de multă vreme. În special în ziarele din Constanța. ITM şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul ITM Constanţa au descoperit că Mike Security Group abuza de angajaţii săi și că nu existau contracte de muncă, oamenii muncind pur şi simplu la negru.
Firma lui Pistol fura, practic, statul, şi făcea diverse ilegalităţi şi jocuri mărunte chiar cu angajaţii. Ciobanu, fost director administrator și acționar la Mike Security Group, a ajuns apoi șef la ITM, subprefect și prefect de Caraș-Severin. Dar el nu a știut nimic!
„Sint iles constantin fost angajat la dv.,din motive personale a trebuit sa plec fortat de imprejurari, de ce mi sa blocat salariul pe luna iunie pe care o am efectiv lucrata eu plecind in data de 1 iluie, nu am nicio datorie catre dv.uniforma,am lasato in vestiarul enel otelul rosu respectiv vestiarul agentilor de paza, fara semnatura am primito fara semnatura am predato, va rog, sa rezolvati situatia, eu nu sint obligat sa ma deplasez la dv. la firma, am plecat miati desfacut contractul de munca, va rog sa-mi deblocati salariul,in caz contrar am sa ma adresez justitiei ,rog rezolvare pe cale amiabila”, scrie unul dintre angajaţi într-un comentariu la un articol-reclamă de pe un site (http://www.paza.me/mike-security-group-s-r-l-firma-de-paza-cu-licenta-1692p/). Şi nu este singurul comentariu!
„Nici mie nu mi-au dat salariu dupa o luna de munca, aceata societate este neserioasa, nu isi plateste angajati si sunt multi agenti care sunt INCHIRIATI de la alta firma PAD CONSULT GUARD parca”, iar Bobeică Florin Cristian scria „Am lucrat ptr Mike Security 4 zile pe luna Mai si 12 zile pe luna Iunie. Am plecat la demisie si de comun acord din functia de Inspector Paza, iar salariul mi l-am primit la 4 luni de la demisie. Sa le fie rusine . Am sa-i aduc in instanta”. Tot cu privire la practicile firmei, Costi Mihai scrie: „Sunt pensionar militar, si lucrez la aceasta firma de 11 luni. Pina acum totul OK. Surpriza vine cind am scos de la fortele de munca adeverinta cu stagiul de cotizare anual,necesar la recalculare pensie. Din adeverinta reiese ca am lucrat 3(trei) luni cite 6(sase) zile pe luna cite 8(opt)ore pe zi, 124 lei pe luna. CE PARERE AVETI ?? Nu voi lasa lucrurile asa, pot demonstra de cind sunt angajat,cu contractul de munca, cite zile si cite ore am lucrat cu registrul de procese verbale ,si foile de parcurs, pe care am inceput sa le fotografiez. RECOMAND tuturor colegilor sa scoata adeverinte cu stagiile de cotizare ,pentru ca neplata taxelor de catre angajator va afecteaza la vechime cind veti iesi la pensie si veti constata ca ati muncit 35 de ani si ati contribuit 10-15etc si veti lua pensie de 350lei”.
Procurorii DIICOT au descoperit că Pistol concepuse un adevărat sistem prin care păcălea statul român cu milioane de euro! „În fapt, conform datelor furnizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin, Holovcsuk Daniel Gheorghe a fost angajat în perioada martie 2011- iunie 2011 la SC Global Interim SRL. Din luna iulie a anului 2011 până în luna aprilie a anului 2014, Holovcsuk Daniel Gheorghe este angajat al SC Pad Consult Guard SRL, ulterior, pentru o perioadă de şale luni, respectiv mai 2014-noiembrie 2014 să fie angajat al SC Mike Security Work SRL urmând ca din luna decembrie a anului 2014 să fie transferat la MC Exclusiv Global Logistic SRL”.
Mai mult decât atât, anchetatorii au descoperit că bodyduarzii Mike Security nu erau doar îmbrăcați în negru, ci și munceau la negru. „Un alt argument care susţine că acest mecanism a fost creat în interesul SC Mike Security Group SRL este că începând cu anul 2012 şi până în prezent liderul grupării sprijinit de membrii grupării au uzitat de acest mod de operare, implicând mai multe societăţi comerciale în acest mecanism. În acest sens menţionăm că SC Mike Security Group SRL figurează scriptic cu un număr de aproximativ 300 de angajaţi, în realitate serviciile prestate de această societate fiind realizate de un număr de aproximativ 2000 de angajaţi”, au mai reținut procurorii. Șeful ITM, ulterior subprefect și prefect, Nicolae Miu Ciobanu, nu a vrut să știe și să vadă nimic! Nu întâmplător l-au luat mascații pe sus, iar acum se văicărește că e bolnav.

publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro