„A durat prea mult ca să mai am vreo părere!”

Urmările deciziei definitive luate de instanță în cazul dosarului în care au fost implicați mai mulți oficiali ai comunei Zăvoi se resimt pe termen lung. În timp ce omul de afaceri întârzie să își concretizeze proiectul, primarul va rămâne fără funcția de conducere.

Cel care va resimți în mod direct urmarea condamnării este actualul edil-șef, Ion Scorobete, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. La fel ca în cazul primarului din Prigor, acesta va rămâne fără fotoliul de conducere. ,,Așteptăm ca motivarea deciziei să ajungă la Instituția Prefectului, după care luăm măsurile legale ce se impun”, a spus Silviu Hurduzeu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru Express de Banat. În ce îl privește pe edilul-șef, acesta nu a răspuns solicitării reporterilor de a comenta decizia instanței, iar angajații din primărie l-au dat ,,dispărut”.

Pentru Romeo Dunca, omul de afaceri care a încercat să schimbe ceva în zona Muntelui Mic, după o perioadă destul de lungă de procese, sentințele date par să vină prea târziu. „Nu am nicio părere! S-a discutat prea mult pe această temă și a durat prea mult ca să mai am vreo părere. Este păcat că în loc să ne fi ocupat cu treburi serioase am ajuns să ne pierdem timpul cu așa ceva”, a explicat acesta.

Procesele continuă

Deși unul dintre procese s-a încheiat, omul de afaceri nu a scăpat de instanțele de judecată, pentru că în momentul de față acesta încă luptă cu cei ce protejează natura pentru concretizarea proiectului alpin.

Timişoreanul are în plan să ridice o staţiune montană asemănătoare celor din Alpi, în asociere cu Primăria Zăvoi, însă investiţia sa bate pasul pe loc din cauza specialiştilor ecologi care consideră că dacă acest proiect s-ar realiza ar afecta integritatea sitului prin impactul asupra habitatelor şi a speciilor.

Cum a început scandalul?

La Zăvoi, întregul scandal a început de la fostul primar al comunei, Antonie Bunei, care a acționat alături de o serie de complici din cadrul conducerii, precum fiul său Silviu Bunei sau actualul primar Ion Scorobete. Aceștia au cerut și primit bani de la omul de afaceri Romeo Dunca, pentru a-i permite acestuia să pună în practică un proiect montan care ar fi ridicat cu mult economia și renumele zonei.

După numeroasele solicitări bănoase venite din partea mafiei din Primăria Zăvoi, Romeo Dunca a decis să pună capăt fenomenului de corupție. Grupul infracțional a fost demascat repede, de îndată ce organele legii, alături de Dunca, au scos la iveală afacerile murdare din spatele ușilor închise ale primăriei.

CITEȘTE ȘI: SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Condamnări în dosarul omului de afaceri Romeo Dunca. Vezi ce pedepse au primit oficialii comunei Zăvoi!

CITEȘTE ȘI: Proiectul de schi al lui Dunca se poate realiza doar cu implicarea statului!

CITEȘTE ȘI: Pârtia lui Romeo Dunca trece prin Parcul Naţional!

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www invetiengleza ro