SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Condamnări în dosarul omului de afaceri Romeo Dunca

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție s-au pronunțat astăzi în dosarul șpăgii din localitate. Aceștia au respins recursurile declarate de inculpați, sentința valabilă fiind cea pe care au dat-o judecătorii Curții de Apel Timișoara.  

Lucrurile se complică la nivelul conducerii din localitate, întrucât Ion Scorobete, inculpat în dosar, a fost ales între timp primar al comunei, ceea ce atrage după sine și sancțiunea privind pierderea funcției pe care a dobândit-o în urma alegerilor din iunie 2012. Acesta a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu suspendare.

Fostul edil-şef al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, care a cerut şi primit şpagă pentru a fi aprobată realizarea unui proiect montan unic, poate, în ţară, este singurul dintre cei opt inculpaţi care va face ani grei de închisoare, respectiv, va sta în spatele gratiilor pentru șase ani, pedeapsa sa fiind aplicată pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Patru ani va petrece după gratii Silviu Bunei pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită. Secretarul comunei, Gheorghe Lungu, a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani.

Consilierul juridic Mihuţ Firuţ a fost sancționat pentru faptele sale cu doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Aceeaşi pedeapsă s-a dat şi în cazul lui Avram Gherga, omul de care Dunca se folosise pentru a-l mitui pe Antonie Bunei.

Maria Grozav, aflată în aceeaşi situaţie cu Gherga, a primit un an şi şase luni închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de trei ani şi jumătate.

În cazul lui Niţu Bunei, Curtea de Apel Timișoara a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de complicitate la luare de mită în infracţiunea de favorizarea infractorului şi a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului cu privire la această infracţiune. Sentinţa a rămas în aceeași formă și la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: http://www.invetiengleza.ro