UPDATE VIDEO: Unul dintre cei doi copii electrocutaţi, în stare mai bună!

Medicii de la SMURD încearcă din nou să facă minuni şi să salveze doi copii de 10, respectiv 11 ani!

UPDATE, ora 16.45

Starea de sănătate a unuia dintre cei doi minori electrocutaţi este mai bună, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unitate în care aceştia sunt internaţi.

,,Unul dintre copii se simte mai bine, nu mai este intubat, iar celălalt este în continuare sedat, intubat şi ventilat mecanic“, a precizat medic Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi ,,Grigore Alexandrescu” din capitală. 

În prezent,  cei doi copii se află la secţia de terapie intensivă a spitalului de arşi, fiind în continuare sub supraveghere medicală.

UPDATE, ieri, ora 23.00

Potrivit operatorului de la Serviciul Judeţean de Ambulanță Caraș-Severin, unul dintre copii a suferit arsuri pe zece la sută din suprafața corpului, dar prezintă şi arsuri ale căilor aeriene. Celălalt este în stare şi mai gravă, are arsuri de gradele II şi III pe 75 la sută din corp. ,,La ora 22.00 a plecat de la Timișoara spre Caransebeș mașina pentru transport multiplu de pacienți. Nu pot spune prea multe despre starea victimelor, pentru că pe copii nu i-a văzut niciun medic de aici, dar știm că sunt în stare destul de gravă. Cei doi pacienți vor fi aduși la Timișoara, de unde vor fi transportați, în cursul acestei nopți, cu avionul SMURD, la București”, a declarat doctorul Mihai Grecu, șeful Ambulanței Timișoara.

 

Ora 22.4o

O ambulanţă plecată din Timişoara este aşteptată să sosească din clipă în clipă la Spitalul Orăşenesc Caransebeş pentru a prelua doi minori ce au fost aduşi în stare gravă la Urgenţe. Este vorba de doi copii care s-au electrocutat în timp ce se jucau pe un vagon de marfă din staţia CFR Jupa. Ambulanţa SMURD îi va transporta până la Timişoara şi de acolo vor zbura mai departe cu avionul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

,,La ora 19.20, un minor în vârstă de 13 ani a apelat  numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că  alţi doi copii, în vârstă de 10, respectiv 11 ani, s-au elctrocutat. Din primele verificări se pare că cei doi copii se jucau în gara CFR din Jupa şi s-au urcat pe vagonul unui tren de marfă şi s-au electrocutat. Cei doi au fost duşi la spitalul din Caransebeş şi urmează să fie transferaţi la Timişoara şi apoi la Bucureşti”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, reprezentantul IPJ Caraş-Severin.