Astăzi se dă startul Rugii de la Oraş!

Bănăţenii sunt invitaţi la distracţie în oraşul de pe Timiş şi Sebeş. Tradiţionala sărbătoare organizată de Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” va cuprinde un program variat, cu artişti de renume.

Acordurile muzicale vor răsuna în Parcul Teiuş începând de astăzi. De altfel, de la ora 18.00, manifestarea va debuta cu prestaţia ansamblurilor folclorice ,,Pusta Banatului” din Timişoara, coregrafi Gheorghe Popa şi Dolores Dongea, şi „Semenicul” din Reşiţa, al cărui coregraf este Nistor Ghimboaşă. Alături de aceştia vor urca pe scenă soliştii vocali Delia Mirabela, Maria Garaş şi Ramona Viţa, dar şi Formaţia Nicuşor Ţunea.

Mâine, de la ora 17.00, va avea loc parada portului popular. Alaiul pleacă din Piaţa Revoluţiei şi se deplasează pe traseul „Arcul Împăcării” – P-ţa Elie Miron Cristea – Str. Episcopiei – P-ţa G-ral I. Dragalina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Cloşca – Parc Teiuş. O oră mai târziu, pe scena din parc îşi vor demonstra talentul ansamblurile: „Armenişana” din Armeniş, ,,Zestrea gugulanilor”, ,,Bobocii Banatului” şi ,,Junii gugulani” din Caransebeş, “ ,,Săcana” din Sacu, ,,Merişorul” din Cornuţel Banat, ,,Iedera” din Oţelu Roşu împreună cu soliştii vocali Claudia Barbu şi Traian Barbu. Vor mai cânta pentru cei prezenţi soliştii vocali Vanesa Olan, Alin Olan, Maria Borţun Popescu, Ionela Bădălan, Gabi Zaharia, acompaniaţi de taraful ,,Olanii”.

Petrecerea va continua sâmbătă, de la ora 18, cu ansamblurile folclorice sârbeşti ,,Mladost” de la Timişoara şi ,,Stanko Paunovi” din Pancevo, dar şi ansamblul Veliko Gradişte. Duminică, în ultima zi a Rugii de la Oraş, cu începere de la ora 19, în faţa Catedralei ,,Învierea Domnului” va concerta Filarmonica de Stat din Arad. În jurul orei 20.00, în Parcul Teiuş vor începe recitalurile cu formaţia Sens Unic şi Lora. Surpriza serii va fi concertul extraordinar susţinut de trupa Voltaj şi focul de artificii.