Pârtia lui Romeo Dunca trece prin Parcul Naţional!

Proiectul milionarului de a realiza o staţiune de schi pe Culmea Nedeii, între Poiana Mărului şi Muntele Mic, se află în continuare pe muchie de cuţit. 

Deşi a câştigat procesul în care a cerut Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin şi sitului Natura 2000 eliberarea avizului pentru investiţia sa, omul de afaceri încă nu se poate apuca de treabă pentru că aşteaptă recursul înaintat de cele două părţi.

Timişoreanul are în plan să ridice o staţiune montană asemănătoare celor din Alpi, în asociere cu primăria Zăvoi, însă investiţia sa bate pasul pe loc din cauza specialiştilor ecologi. Federaţia Coaliţia Natura 2000 şi alte organizaţii implicate în protecţia mediului consideră că dacă acest proiect s-ar realiza ar afecta oarecum integritatea sitului prin impactul asupra habitatelor şi a speciilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

După o serie de tatonări, discuţii legate de proiect şi vizite pe teren, Asociaţia Altitudine, custodele sitului Natura 2000, îşi menţinea reţinerea privind proiectul, comunicând un aviz nefavorabil către APM şi milionarul Dunca. Nemulţumit de decizie, omul de afaceri a înaintat un proces civil împotriva APM şi a asociaţiei, prin care cerea eliberarea avizului. După prezentarea nenumăratelor probe în instanţă, Tribunalul Caraş-Severin i-a dat câştig de cauză omului de afaceri.

Suntem într-o fază foarte avansată pentru finalizarea documentaţiei proiectului. Am câştigat procesul în primă instanţă, iar acum aşteptăm recursul cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cu custodele Parcului, cei care au şi împiedicat proiectul în mod abuziv. În urma acestor rezulate, Ministerul Mediului a şi retras custodia celui care a fost numit să vegheze la acest parc şi sperăm să câştigăm”, a declarat, pentru Express de Banat, omul de afaceri Romeo Dunca. Acesta susţine că proiectul de schi de pe Culmea Nedeia, care va cuprinde aproximativ 100 de km de pârtii cu plecare direct din Poiana Mărului, este foarte fezabil, iar oamenii care se pricep în materie se uită cu mare atenţie la el.

 

banner 970 x 250