Proiectul de schi al lui Dunca se poate realiza doar cu implicarea statului!

Deşi proiectul lui Romeo Dunca de a realiza o staţiune de schi pe Culmea Nedeii se află, în prezent, într-un proces cu Situl Natura 2000, milionarul nu îşi pierde speranţa că visul lui va deveni realitate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, statul trebuie să dea şi el o mână de ajutor.  

Proiectul de schi al omului de afaceri Romeo Dunca, ce se va realiza între Poiana Mărului şi Muntele Mic, s-a dovedit a fi foarte fezabil, mai ales din punctul de vedere al turiștilor. Concretizarea lui poate duce la o schimbare fundamentală a judeţului Caraş-Severin. Mai exact, îl poate ajuta să devină un adevărat pol al turismului. Milionarul spune însă că pentru asta ar fi nevoie de implicarea Consiliului Judeţean şi chiar a Guvernului.

Este un proiect foarte mare care poate schimba judeţul, dar necesită implicarea Consiliului Judeţean. Oficialii au de ales: fie să vândă ce au de vândut, fie să valorifice ecologic şi civilizat, pe bani mult mai mulţi, frumuseţea locului. Acesta va fi un pariu pe care, dacă mai marii judeţului nu îl înţeleg, ar fi o pierdere imensă a României. Şi cel mai probabil este că nu o să-l înţeleagă, pentru că ar fi acţionat de mult. Cu mic ajutor din partea statului, a Consiliului Judeţean şi cu o participare efectiv evidentă, substanţială din partea unui investitor privat, se pot face lucruri deosebite în zonă”, a precizat timişoreanul Romeo Dunca.

Vezi ce a declarat Frunzăverde despre investiţiile oamenilor de afaceri în zona montană din Caraş-Severin!

Deocamdată, milionarul Romeo Dunca a cheltuit aproape 1,5 milioane de euro numai pentru a fi aşternut pe hârtie cel mai îndrăzneţ proiect montan din România. Acesta constă în montarea a 11 instalaţii de transport pentru aproximativ 100 de kilometri de pârtie şi se ridică la o investiţie de aproape 6 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Pârtia lui Romeo Dunca trece prin Parcul Naţional!

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    “Proiectul” ar distruge ecosistemul,ar lichida orice urma de specificitate si in final nu ar aduce beneficii.Zona este frumoasa peste masura dar turism inseamna altceva.Proiectul ar rebui abandonat.