800 de milioane de euro pentru Regiunea de Vest prin POR

Oficialii de la județ se pregătesc să atragă fonduri prin proiecte europene în sesiunea de finanțare al cărei start s-a dat la începutul anului. Potrivit acestora, linia prioritară ce va fi urmată se referă la dezvoltarea turismului.

„Numai prin Programul Operațional Regional, Regiunea de Vest are la dispoziție 800 de milioane de euro, dublu față de perioada actuală, dar banii trebuie să se concretizeze prin proiecte. În plus, aceeași sumă ar putea fi atrasă prin celelalte programe de dezvoltare, mediu sau cercetare. Pot să vă spun că în Strategia de dezvoltare regională, turismul a rămas o prioritate. Există intenția Consiliului Județean, dar și a edililor care conduc localitățile cu potențial turistic să se axeze pe acest domeniu, a spus Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Proiecte pentru zona montană

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, a confirmat faptul că dezvoltarea turismului din zona Muntelui Semenic și a Muntelui Mic va fi prioritară. „Avem în pregătire un proiect amplu pentru zona Muntelui Semenic, care vizează dezvoltarea turismului pe parcursul celor 12 luni din an, dar și unul pentru Muntele Mic, prin care dorim construirea unei pârtii cu o lungime de 12 kilometri. Facem aceste proiecte, deși nu țin neapărat de zona administrativă, așa cum se întâmplă cu partea de infrastructură pe care am reabilitat-o. Din nefericire însă, oamenii de afaceri nu au venit, așa că ne asumăm noi dezvoltarea zonei turistice, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde pentru www.expressdebanat.ro . Acesta a mai adăugat că proiectele pentru atragerea banilor în domeniul turismului sunt aproape finalizate.

Întâlniri zonale

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest organizează în această perioadă mai multe întâlniri care au ca temă principală pregătirea zonei pentru următoarea perioadă de programare 2014 – 2020. Așa s-a explicat și prezența directorului ADR la Reșița, dar și a autorităților responsabile din tot județul.

În cadrul întâlnirii ce a avut loc astăzi la Palatul Administrativ a fost prezentat proiectul disponibil la nivelul lunii februarie 2014 al Acordului de Parteneriat, document strategic național pregătit de Guvernul României în vederea negocierii cu Uniunea Europeană pentru noul ciclu de programare, ciclu în care România va beneficia de aproximativ 40 de miliarde de euro.

banner 970 x 250

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Deci cu “concesionarile” nu a mers.Incearca acuma cu cerseala.