Imagini din Reșița, în direct, în peste 80 de țări!

Un eveniment sportiv de proporții inedite va avea loc în această primăvară la Reșița. Gala Local Kombat vine pentru prima dată în oraș, creând astfel o acțiune ce va întoarce reflectoarele spre întreaga zonă.

Președintele SuperKombat, Eduard Irimia, cel care organizează competiții în toată lumea,  a fost prezent astăzi la Reșița pentru a-și anunța planurile pentru oraș. Datorită interesului acordat de către administrația locală, prima gala mondială de K1 pe anul 2014 se va consuma în Sala Polivalentă din oraș. „Primul Grand Prix Mondial pe 2014 va avea loc la Reșița, în 12 aprilie. Din cele opt astfel de competiții pe care le vom organiza, doar două sunt în România și aveți onoarea ca una dintre ele să se desfășoare aici”, a precizat Eduard Irimia.

Impactul va fi unul la nivel internațional, competiția fiind difuzată în direct în 83 de țări și tradusă în 22 de limbi diferite. „Este vorba despre o competiție importantă cu sportivi recunoscuți pe plan mondial. Vor veni de la noi Moroșanu și Raul Cătinaș și va fi transmisă în 83 de țări pe Eurosport”, a explicat edilul-șef al reșițenilor, Mihai Stepanescu. De altfel, locuitorii orașului de pe Bârzava au o altă surpriză. Cei care nu vor mai avea locuri în sală vor putea urmări întregul spectacol de pe ecranele ce vor fi postate în centrul orașului.

eduard irimia stepanescu si eduard irimia

Importanța pe care o vor simți reșițenii este promovarea de care are parte orașul. Eduard Irimia a explicat faptul că va exista un spot publicitar de 50 de secunde în care vor fi prezentate cele mai mari atracții turistice din oraș, monumente sau muzee cu care se mândrește Reșița. „Evenimentul va arăta ce e mai frumos în acest oraș. În perioada în care se desfășoară gala, oriunde ar fi locația, orașele tind să se transforme în Las Vegas. Toate hotelurile și pensiunile vor fi pline. Amploarea evenimentului își va arăta cu adevărat efectele abia după”, a mai explicat președintele SuperKombat.

Evenimentul sportiv se anunță a fi un show adevărat așa cum majoritatea iubitorilor de astfel de competiții au avut ocazia să vadă doar la televizor. Spectacol de lumini și lasere, MC din New York și domnișoare alese din toată țara, la care se adaugă doi artiști consacrați în lume care vor susține mini concerte sunt doar unele din detaliile cu care vin organizatorii.

Prezenți la conferință au fost și doi dintre cei mai consacrați oameni de sport ai orașului, antrenorul de box și actualmente vicepreședintele Clubului Sportiv Municipal Reșița, Francisc Vastag, și antrenorul de fotbal Dorinel Munteanu, amândoi exprimându-și bucuria pentru organizarea unui astfel de eveniment.

primar, vastag si dorinel munteanu