REZULTATE FINALE: Victor Ponta a învins în Caraș-Severin!

La ora 21.00, la închiderea secțiilor de votare, în Caraș-Severin s-au prezentat la urne 48,52 la sută dintre cetățenii cu drept de vot.

Diferența dintre principalii candidați la ocuparea scaunului de președinte menține trendul înregistrat la nivel național. Victor Ponta (PSD) a obținut 43,03 la sută din preferințele cărășenilor, în timp ce Klaus Iohannis (ACL) a obținut 34,48 de procente.

În continuare, procentele obținute de candidați, în urma centralizării datelor din cele 365 de secții de votare arată așa:

Dan Diaconescu (PP-DD) – 5,41 %

Elena Udrea (PMP) – 4,45 %

Călin Popescu Tăriceanu (PLR) – 4,07 %

Monica Macovei (candidat independent) – 2,19 %.

Restul candidaților au obținut procente sub 1 la sută.

CITEȘTE ȘI: Cum au votat oficialii din Caraș-Severin?

„La Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin s-a încheiat în cursul dimineţii centralizarea voturilor provenite din cele 365 de secţii de votare. În cursul nopţii, Biroul Electoral Judeţean a recuperat în totalitate cele 400 de buletine de vot a căror absenţă s-a constatat în cursul zilei electorale dintr-o secţie de votare de pe raza municipiului Reşiţa. Buletinele de vot au fost găsite la o secţie de votare de pe raza comunei Lupac. Au fost recuperate în integralitatea lor, e vorba de buletine de vot anulate, care nu au fost utilizate în procesul electoral”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele BEJ.

Cum comentează liderii politici rezultatele exit-polurilor?

Echilibru la Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Bocşa!

Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin va prezenta situaţia oficială a primului tur de scrutin pe fiecare oraş în parte abia după centralizarea pe fiecare secţie. Partidele au efectuat însă numărători paralele şi au situaţii destul de exacte.

VEZI ȘI: Reșițenii din SUA au votat lejer, cei din Europa au stat la coadă!

48,51 la sută dintre alegători s-au prezentat la urne în Caraș-Severin!

Potrivit unor astfel de date neoficiale, la Reşiţa, Ponta a câştigat în faţa lui Iohannis la o diferenţă de doar 700 de voturi. Aceeaşi diferenţă s-a consemnat şi la Caransebeş, numai că gugulanii l-au preferat pe candidatul ACL. La Bocşa şi Oţelu Roşu, lupta a fost foarte strânsă. Iohannis s-a impus la Bocşa, cu 41 de procente, faţă de cele 38 ale lui Ponta. La Oţelu Roşu, s-au păstrat procentele, dar s-a inversat ordinea candidaţilor. Surpriză mare la Anina, oraş cu primar PNL, unde ar fi câştigat Victor Ponta. Victorii categorice a obţinut candidatul PSD şi la Moldova Nouă şi Oraviţa. În oraşul din Clisura Dunării, Ponta a obţinut 52,38 la sută din voturi, în timp ce, la Oraviţa, a primit 44 la sută, faţă de cele 29 de procente ale lui Iohannis. Cea mai interesantă situaţie este la Băile Herculane. Recenta trecere de la PDL la PSD a primarului Nicuşor Vasilescu nu a rămas fără rezultat. Ponta a scos un rezultat de 42,7, iar Iohannis a fost votat de 29,3 la sută din cetăţenii cu drept de vot.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

  1. AM VOTAT CU MINTEA VICTOR PONTA , INTRUCIT IN ACEST JUDET PE DREAPTA ESTE O MOCIRLA , O MARE BATAIE DE JOC …. ,,AM GINDIT ACEASTA MISCARE DE VREO SAPTE ANI “

  2. ale(r)gator says:

    Care minte?Mult a trebuit (7 ani) pt.a face o prostie!Dar ,e mare, are 7 ani!!

  3. Ghita says:

    Pe asta il vreti, pe asta il primiti si meritati!