Cum comentează liderii politici din județ rezultatul exit-pollurilor?

untitled design set 970x90 px

Potrivit sondajelor făcute la ieșirea din secțiile de votare, candidatul PSD Victor Ponta se plasează pe locul I cu 40 la sută din preferințele alegătorilor, urmat la o diferență de aproximativ 9 procente de candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Deși numărătoarea voturilor este de-abia la început, social-democrații par mulțumiți de rezultatul obținut de candidatul PSD în primul tur de scrutin. ,,Cred că nu există plăcere mai mare pentru români decât să își voteze președintele. Și, iată, astăzi, peste 50 la sută din românii înscriși pe liste, nu din cei care se află în țară, pentru că acest procent e mult mai mare, s-au prezentat la urne să își aleagă președintele. Deocamdată avem doar niște exit-polluri și, sincer, pentru mine, aceste exit-polluri îmi umplu inima de bucurie pentru că nu îmi amintesc ca după 1996 încoace, adică nu mai fac referire la 1992 când Ion Iliescu a câștigat zdrobitor alegerile, vreunul dintre candidați să aibă o diferență atât de mare în exit-polluri. Deci, deja mă gândesc la turul II! Am uitat deja bătălia pe care am dus-o timp de o lună de zile aici, în Caraș-Severin și în cele patru județe de care mă ocup în vestul țării, și mă gândesc la turul II. Și cred că împreună cu această echipă excelentă pe care o am în Caraș nu putem lăsa victoria să ne scape printre degete (…) Așteptăm rezultatele oficiale pe care mâine dimineață le veți avea atât dumneavoastră, presa, cât și noi, iar eu pe cele din Caraș-Severin, unde sper să repetăm scorul de la europarlamentare sau, poate, ceva mai mult, a spus Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin.

Liderii ACL se abțin să facă vreo declarație până la încheierea numărătorii paralele, dar aceștia au postat poze din sediul de campanie pe site-ul de socializare, iar atmosfera părea destul de relaxată. Comentariul care însoțește poza este ,,Scor foarte bun !!! În țară și în județ!”.
acl_2

Dezamăgire la PMP și PP-DD

Scorul vehiculat de exit-polluri pentru candidatul PMP, Elena Udrea, și care o plasează în primii 5, nu îi mulțumește pe liderii din județ. ,,Cred că rezultatele sunt mai slabe decât ne așteptam. Sperăm să mai creștem până la numărarea finală și le mulțumesc tuturor celor din Caraș-Severin care ne-au votat. Procesul electoral a fost corect din punctul nostru de vedere. Membrii noștri nu au sesizat nimic în neregulă, a spus Viorel Blajovan, președintele PMP Caraș-Severin.

În ce îl privește pe candidatul PP-DD, Dan Diaconescu, scorul obținut de acesta le dă de gândit liderilor de pe plan local. ,,Dacă în momentul de față ne aflăm la 4 la sută, să nu uităm că în diaspora la alegerile anterioare PP-DD a obținut rezultate foarte bune, de circa 40-50 la sută. Sunt dezamăgit, pentru că din nou românii de peste granițele țării au fost umiliți. Ceea ce s-a întâmplat în diaspora este o altă manevră a puterii pesediste. Să nu uităm că rezultate de astăzi sunt și efectele acelei minunate Ordonanțe 55, din cauza căreia am pierdut jumătate dintre consilierii noștri și de aici poate vine și dezamăgirea electoratului nostru. Mă uimește câtă răbdare mai au românii ca după 25 de ani să voteze în continuare PSD. În ce privește județul Caraș-Severin, nu am avut incidente și probleme deosebite, scrutinul electoral s-a derulat în condiții civilizate și sper ca aici să obținem un scor peste media națională, de 7-8 la sută, dar rezultatele finale le vom vedea în zilele următoare”, a declarat Valentin Blănariu, președintele PP-DD Caraș-Severin.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale în Caraș-Severin!